Annose:
​Fin plass. Sjøutsikten er det beste ved uteserveringen Seaside Tjuvholmen.

​Fin plass. Sjøutsikten er det beste ved uteserveringen Seaside Tjuvholmen.

Servicesvikt i sjøkanten

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det beste er beliggenheten ved sjøen.

Seaside er en midlertidig «pop up»-restaurant ytterst på Tjuvholmen, en uteservering utenfor de tomme lokalene etter nedlagte The Edge. Alex Sushi, som holder til vegg i vegg, står bak. Seaside er et treffende navn, for her sitter vi virkelig sjønært, med vid utsikt mot fjorden, øyene og Akershus festning. Uteserveringen er fint rammet inn av trekasser med frodige blomster og planter. Den deles i to av gangveien bort til Astrup Fearnley-museet og en kontinuerlig strøm av nysgjerrige turister, som likevel ikke virker forstyrrende

Lite futt

Vi bestilte to Aperol Spritz, men det vi fikk, var det ikke mye «spritz» i. Aperitiffen med Aperol, musserende og club soda var helt flat.

Fakta: Seaside Tjuvholmen

Lille Stranden 9, Oslo

Telefon: 22 43 00 99

www.seasidetjuvholmen.no

Meny ★★★★

Mat ★★★★

Service ★★★

Miljø ★★★★★

Pris ★★★★

Totalt 20

Svikter i sjøkanten

Seasides meny er kort, bestående av enkle asiatiske retter, de fleste basert på fisk og skalldyr. Vi gikk for «Full package», en smaksmeny for to, til 695 kroner, inkludert eksklusive råvarer som Kalix løyrom og hummer.

Rognen ble servert med rømme, løk og friterte flak av nori.

– Det er godt, men jeg lurer på hvorfor den er så blek i fargen? Kalix løyrom pleier å være intens oransje, sa Pepper.

De to neste rettene kom uten at servitøren skiftet ut tallerkener og bestikk. Lakseskiver var lett grillet og servert med forskjellige typer grønn salat og beter i en dressing med smak av løk og sesamolje. Det var friskt og godt, men vi savnet noe sødme til den kraftige saltsmaken.

En bolle med «Seafood ceviche» inneholdt biter av råmarinert fisk og scampi sammen med biter av tomat, løk og brokkoli. Det smakte syrlig og forglemmelig. Ved siden av lå blader av blek isbergsalat, som man skulle pakke blandingen inn i, som en taco.

Varme

Plutselig begynte det å plaskregne, men vi satt under tak med varmelamper, og lune pledd lå klare. Seaside har forberedt seg godt på norsk sommer.

Neste rett kom, fortsatt uten at noen skiftet ut bestikk og tallerkener. Det var neppe mulig å være mindre engasjert enn vår servitør. Tomme Aperol-glass ble stående, ingen spørsmål om vi ville ha noe mer å drikke, og, minst like viktig, han bød aldri på et smil.

«Kakiage tempura» var store biter med fisk og skalldyr, fritert sammen med revne grønnsaker raust dandert med soyabasert barbecuesaus og syrlig japansk kewpie-majones. På toppen: løvtynne flak av katsuobushi, tørket bonitofisk, som fløy av gårde i sommervinden. Det var fett, syrlig, salt og knasende godt.

En halv, grillet hummer hadde fin konsistens, men svømte i altfor mye kryddersmør. Ved siden av fulgte en grønn salat, den samme som de tidligere hadde fått til den lettstekte laksen, med den samme intense løk- og sesamdressingen. Her tok den helt luven av den milde smaken av hummer.

Seasides «Full package» til 695 kroner inkluderer ikke dessert. Vi spurte likevel om å få se dessertmenyen.

– Nei, dessverre, vi har bare softis, og det er vi tomme for.

Da var klokken halv åtte.

Heldigvis ligger det en fabelaktig isbar rett rundt hjørnet. Vi tok både kaffen og desserten der.

For aperitiff, «full pakke» og seks glass vin, men hverken dessert eller kaffe, ender regningen på 2500 kroner. Hvis vi ikke hadde valgt «full pakke», med løyrom og hummer, hadde ikke prisen vært så avskrekkende. Men når Seaside velger å tilby et dyrere og mer eksklusivt alternativ, burde restauranten klare å levere det på et skikkelig nivå. Den menyen vi hadde fått servert for nesten 700 kroner per person, virket fullstendig overpriset. Men det var et fint sted å sitte, i sjøkanten.

(Vilkår)