Romslig og moderne. Karrigule sofatrekk og mørkt tre gir The Pink Elephant en svak følelse av India i interiøret.

Romslig og moderne. Karrigule sofatrekk og mørkt tre gir The Pink Elephant en svak følelse av India i interiøret.

Spennende ny-indisk på Tjuvholmen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det kan bli for mye fermentering. Men The Pink Elephant er en spennende restaurant.

Midt i luksusløypen på Tjuvholmen, med store vinduer ut mot Aker Brygge, ligger The Pink Elephant. Medeier og sommelier Robert Lie tok selv imot i døren og ledet oss inn i et lokale så nøytralt og moderne at restauranten kunne byttet ut bildene på veggen og servert italiensk mat i morgen.

Noen restauranter vil vi gjerne like. En high-end indisk restaurant som The Pink Elephant, er en slik. India er et subkontinent med et kjøkken som spenner fra kjøtt, hvete og meieriprodukter i nord til fisk, ris og kokos i sør. Vi har så vidt pirket i overflaten med punjabimaten som serveres i Norge.

Fakta: The Pink Elephant

Tjuvholmen allé 2, Oslo

Telefon: 22 00 80 22

thepinkelephant.no

Meny ★★★★

Mat ★★★★

Service ★★★★★

Miljø ★★★★★

Pris ★★★★

Totalt 22

Moderne indisk

Knapp meny

Menyen føles litt knapp. På den ene siden: seks retter betegnet som «Streetfood» til moderate priser. På den andre siden: «Taste of India» med fem serveringer til 780 kroner, nesten uten overlapp – det blir som å velge mellom to forskjellige restauranter og gå glipp av den enes goder. Vinkartet er middels stort, godt kuratert og med gode priser. Vi valgte den fastsatte menyen og innledet måltidet med hver vår vakkert presenterte cocktail.

Miniatyrpoppadums fylt med svinekjøtt til å dyppe i en ansjosmajones sammen med gultrotchips og kaker av friterte potetstrimler med en sofistikert raitavariant, var en knasende lekker start på middagen. Og om fem retter så lite ut for prisen, besto serveringene ofte av flere komponenter, slik som dyprøde kaker av fermenterte rødbeter på ostepop-oransje ris- og hvetesmuler med chili, konfitert and under strimler av fermentert spisskål med chili, og friterte kikertballer i kikertpuré.

Lite etnisk bling. Lanternene i chambre separéet er en av de få hintene om at The Pink Elephant er en indisk restaurant.

Lite etnisk bling. Lanternene i chambre separéet er en av de få hintene om at The Pink Elephant er en indisk restaurant.

Kjøkkensjef Frode Laupsa leker seg med det indiske på en til dels veldig vellykket måte, både med kombinasjoner, teksturer og kryddernivå. Og servicen var upåklagelig gjennom hele måltidet.

Men rødbetkakene var oversaltet, og selv om hver eneste fermenterte grønnsak smakte godt og interessant for seg, ble hovedinntrykket av salt og fermentert raskt repetitivt. En halv fritert softshellskrabbe fikk også fermentert følge av gulrotstrimler.

Ny-indisk

Gå ikke inn på The Pink Elephant og forvent det du forbinder med indisk mat selv om du har vært i Goa eller Kerala. Maten på The Pink Elephant er til vanlig indisk mat hva nynordisk cuisine er til husmannskost: kjente råvarer og smaker, løftet og modernisert med et anstrøk av India. Litt chili her, litt kummin og koriander der. Hovedretten, en dekonstruert kyllingcurry med ris i skumform og knasende sprøtt kyllingskinn, hadde en ubalansert rød currysaus på toppen. Selv om presentasjonen var første klasse, fikk jeg assosiasjoner til flymat der valget er «kylling i rød eller hvit saus».

– Men dette må være måltidets fulltreffer, sa Pepper om desserten.

-
+

Methi curry

 • 750 gkylling i middels store biter
 • 2 kopper løk hakket
 • 4 ssingefær- og hvitløkspasta kjøp eller lag i blender med litt olje
 • 1 ssgrønn chili hakket
 • 1 sskorianderblad hakket 
 • 1 ssgaram masala hele krydder 
 • 2 laurbærblad
 • 2 ssbukkehornkløver - kastoori methi 
 • 1 sskorianderpulver
 • 1 ssgaram masala-pulver
 • 1 sschilipulver
 • 1 ssgurkemeie
 • 1 kopp yoghurt
 • 2 ssolje
 • 2 sssalt
 • puré av cashewnøtter og char magaz kombinasjon av mandler, gresskarfrø, cantaloupemelonfrø og vannmelonfrø

Slik gjør du 

Varm olje i gryte. Tilsett garam masala av hele krydder og laurbærblader. Fres til kardemommefrøene begynner å sprekke. Ha i løk, fres og rør til den er myk og gjennomsiktig. Tilsett ­ingefær- og hvitløks­pasta, gurkemeie, chili, koriander- og chilipulver. Fres i ett minutt. Tilsett kyllingbiter og pisket ­yoghurt, stek og rør på høy varme i ti minutter. Ha i tørket bukkehorn­kløver, garam masala, frisk koriander, salt og en kopp vann. Ha til slutt i litt char magaz-puré. Dekk gryten og kok på lav varme i ti til 15 minutter.

Server med ris, nanbrød og grønnsaker etter smak.

-
+

Eggesalat

 • surdeigsbrød
 • 4 egg
 • 2 ssmajones
 • 2 ssyoghurt (eller mer majones)
 • 1 tsmalt curry
 • 1 klype salt

Kok eggene i åtte ­minutter. Avkjøl, skrell og hakk grovt.

Bland sammen majones, yoghurt, curry og salt. ­Juster smakene. Ha oppi ­eggene og bland godt.

Server på surdeigsbrød med cherrytomater, gressløk og alfalfaspirer.

Indiske desserter treffer sjelden norske ganer, men desserten der frisk yoghurt både i granité og kremform sammen med fennikel kjølte ned smaken av kokt eple og et hint av chili som kilte bak i halsen, var en fantastisk avslutning.

Vi skulle gjerne testet ut gatematmenyen også. The Pink Elephant er et spennende tilskudd til Tjuvholmen og passer for både business- og stikk innom-anledninger, men totalopplevelsen ble litt monoton. Full pakke inkludert en god vinmeny og aperitiff for to personer kostet 3200 kroner. Litt mer enn det smakte.

(Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk