Annose:

– Hamburg er gått fra å være en sliten havneby til en selvsikker storby

Tekst

Vil du få varsel hver gang Gøril Sæther publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

I «Børsbyene» spiser og drikker Andreas Ihlebæk seg gjennom Europas finansbyer. Her er hans beste reisetips til Hamburg.

«Børsbyene» tar for seg mat- og drikkekulturen i fire europeiske finansbyer: Hamburg, Milano, Wien og Madrid.

– Tanken var å besøke Europas store finansbyer for å spise og drikke med lokale finans- og næringslivsfolk, sier programleder og idéutvikler Andreas Ihlebæk, som laget serien for Matkanalen sammen med regissør Marius Troy.

– Seere skal få aktuelle og gode tips fra de lokale om hvor man bør spise og drikke.

Byen Hamburg i Tyskland. Stillbilde fra videoserien Børsbyene.

– I tillegg vil vi at norske næringslivsfolk på jobbtur skal få nyttige tips til kutyme, oppførsel og samtaler i utenlandske businessmiddager.

Hamburg er en by som ikke er så kjent blant nordmenn ennå, tross den nære avstanden.

Historien om Elbphilharmonie: Hamburg har fått sitt slott

– Jobber man innen finans, har man gjerne et forhold til Frankfurt, men nå har Hamburg begynt å komme mer inn på radaren, særlig etter åpningen av den spektakulære Elbphilharmonien. Hamburg er først og fremst en viktig tysk finansby og en av verdens største havnebyer. Samtidig er det også en kulturhistorisk interessant og veldig gøyal by, full av liv og røre og livsglade tyskere, sier Ihlebæk.

Ihlebæk tilbrakte selv deler av barndommen i Hamburg og kjenner byen godt.

– Byen er blitt transformert fra en litt sliten havneby med belastet rykte til en selvsikker og boblende europeisk storby.

Mer om Andreas Ihlebæk: Intens og seriøs fjellsoul

Die Bank er en storslagen restaurant som ligger i et gammelt banklokale, men stemningen er likevel avslappet. I Hamburg, som i Tyskland forøvrig, er det også lett å finne kvalitets-streetfood som fiskerundstykker, falafel og bratwurst med curry.(Vilkår)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.