I en årrekke har vinbøndene i Beaujolais gitt verden den første smaksprøven på årets årgang. Vinen beaujolais noveau er både elsket og hatet, men tradisjonen tro slippes dem i morgen, som de har gjort hver tredje torsdag i november i 65 år.
Magert år
Vinen som skapte furore og lange køer på 1980-tallet, har den fått en renessanse. Kvalitetsnivået har steget, og det er kanskje på tide å børste støv av en gammel klassiker igjen. Om ikke annet for å få en liten førpremiere på hva vi kan vente oss fra 2017-årgangen i fremtiden. For året 2017 har ikke vært snilt mot vinbøndene i Beaujolais. Flere har mistet alt eller store deler av druene til en kraftig vårfrost og to heftige hagelbyger som herjet i vinmarkene. Det hele etterfulgt av en tørr sommer. Høsten kom med etterlengtet regn, og druene ble høstet inn de to første ukene i september. Men selv om 2017 bød på en liten innhøsting er kvaliteten der. Vinene er ferske og saftige med en lett eleganse og frisk syre.
Høyere kvalitet
Selv om det meste som lanseres av beaujolais nouveau er av det høyst ordinære slaget, dukker det nå opp flere viner det kan være verdt å få med seg. Noen produsenter lager faktisk seriøs beaujolais nouveau. De gjærer blant annet vinene sine helt ut. Resultatet er en mer vellykket stil sammenlignet med de tradisjonelle vinene laget på Maceration Carbonique.
Disse vinene er ikke tilgjengelig på polets nettbutikk, og er ikke mulig å bestille. Men et utvalg blir tilgjengelig på en mengde polutsalg rundt om i landet ved åpning i morgen.(Vilkår)