Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Det går en restaurantrenessanse gjennom Trondheim by som er i ferd med å gjøre kjølig barteland til en kulinarisk destinasjon i seg selv.

Det går en restaurantrenessanse gjennom Trondheim by som er i ferd med å gjøre kjølig barteland til en kulinarisk destinasjon i seg selv.

Kulinarisk renessanse i Trondheim

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Kraft Bodega briljerer med strålende smaker og et vidunderlig vinkart.

Vi hadde funnet ly i kafeen ved hurtigbåtkaien i Trondheim, og det var da vi begynte å bla i vinlisten at vi skjønte det. Her er vi kommet til rett sted: Kraft Bodega.

Fakta: Kraft Bodega

Brattørkaia 17b, Trondheim
Telefon: 454 88 889
kraftbodega.no

Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★★
Miljø: 4★★★★
Service: ★★★★
Pris: ★★★★★
Total: 23

Gyllent vinkart

Navnene i vinlisten svømte foran øynene våre. Champagne-legenden Selosse, chablis-kongen Raveneau, burgund-gullet fra Leflaive, side på side med toppnavn og fantastiske viner, alt i årganger fra slutten av 90-tallet opp til midten av forrige tiår. Side etter side med godt modne toppviner – rett og slett en sjeldenhet.

Kraft Bodega er startet opp av teamet som lenge drev restauranten 5 bord, derav den etablerte vinkjelleren. Selv om de på dagen driver kantine for revisorer i kontorbygget, er det godt nivå over restauranten på kvelden.

Det går en restaurantrenessanse gjennom Trondheim by som er i ferd med å gjøre kjølig barteland til en kulinarisk destinasjon i seg selv.

Unge, tatoverte kokker jobbet stille og konsentrert på kjøkkenet til Kraft Bodega.

Unge, tatoverte kokker jobbet stille og konsentrert på kjøkkenet til Kraft Bodega.

Fish&Chips

Fritert hyse kom på pinne – og i en plastkurv - med en minihandlevogn chips og tre små beholdere av ulike curry-sauser som viste seg å være sterk, sterkere og sinnsykt sterk. Pepper ble sittende og hoste i et par kvarter etter å ha dyppet rett i den røde sausen. Er det slik man begynner et måltid?

Lindring kom på direkten, med dampet nykål, en fet silkemyk smørsaus med piggvarkraft, bottarga – som er tørket og saltet rogn - og avrugakaviar. Det er en signaturrett for Kraft - noe som betyr at den er så god i sin enkelhet at den ikke kan skrotes fra menyen.

Unge, tatoverte kokker jobbet stille og konsentrert på kjøkkenet.

En helt strålende rett av råmarinert kveite, servert i en bolle med chili, avokadokrem, mango og fritert lotusrot. Foruten å smake magisk, var det et fyrverkeri av tekstur og konsistenser, med friske smaker og crunchy, sprø korn i miksen.

Når råvarene er sublime og kokkekunsten klassisk og leken, er mulighetene til å finne magiske mat- og vin-kombinasjoner på Kraft nesten uovertruffen.

Når råvarene er sublime og kokkekunsten klassisk og leken, er mulighetene til å finne magiske mat- og vin-kombinasjoner på Kraft nesten uovertruffen.

En nydelig helbakt sellerirot var fylt som en bakt potet med blåskjell, torskerogn, røkte nøtter i en fet og deilig «guffe», spisset med et hint av curry.

Tacotull

Vi hadde plukket en flaske Leflaive Puligny Montrachet fra 2008 til maten, en herlig, drikkemoden toppvin fra burgund.

Den sto fantastisk til en rett med grillet sjøkrepshale, traktkantareller fra skogen, en mektig kremet saus og eplebiter som satte en syrlig edge på møtet mellom sjø og skog.

- Dette er strålende, selv om man kanskje kan innvende at sopp og saus tar luven fra den lekre sjøkrepsen, sa Pepper.

Det var en stille kveld på Kraft, med noen få bord i spill, og servicen var både korrekt og hyggelig, men snufset seg dessverre litt forkjølet gjennom presentasjonen av rettene.

Det er dumt å være tett i nesen når duften av hvit trøffel brer seg i lokalet, og da vi fikk tilbud om å få høvlet den eksklusive godsaken over en rett med cavatelli, skogsopp og sprøtt kyllingskinn, var det nesten umulig å si nei. Harmonien i møte med en god, rød burgunder fra Krafts gode utvalg viner på glass, var småmagisk.

Så får man heller leve med at Krafts versjon av taco med hjemmelagete potetlomper, grillet svinenakke og syltet rødkål ikke holdt samme nivå.

Det gjorde imidlertid desserten: Vaffel servert med en himmelsk iskrem av steinsopp, revet brunost og herlig crunchy tilbehør. En innertier av en dessert.

Når råvarene er sublime og kokkekunsten klassisk og leken, er mulighetene til å finne magiske mat- og vin-kombinasjoner på Kraft nesten uovertruffen. Til 3500 kroner for to ganger ni retter og god vin, er det realt.

Kraft Bodega på Brattørkaia i Trondheim

Kraft Bodega på Brattørkaia i Trondheim

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.