Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Etter å ha smakt oss gjennom 16 forskjellige retter i den nye mathallen Oslo Street Food, er Silk Roads kokoscurry den som kom best ut.

Etter å ha smakt oss gjennom 16 forskjellige retter i den nye mathallen Oslo Street Food, er Silk Roads kokoscurry den som kom best ut.

Her er den beste maten i Oslos nye mathall

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Vi har smakt oss gjennom alle bodene. Noen imponerte med kreative smaker, mens andre serverte ting vi ikke klarte å spise opp.

Oslo fikk forrige helg en mathall dedikert til gatemat i gamle Torggata Bad og tar opp konkurransen med blant annet Vippa og Mathallen. 16 boder svinger innom kulinariske tradisjoner i alt Japan, Hellas, Thailand til Hawaii og Ungarn.

Her er Smaks testresultat. Seks stjerner er best, én er dårligst.

Silk Road

Menyen deres plukker retter fra hele verden og er fylt med gjenkjennelige ord som poppadoms, kimchi, curry og dumplings. Alt vegansk og glutenfritt. Vi gikk for curry som skulle være en fusion mellom Haiti og Vest-Afrika.

Savnet vi kjøtt? Nei. Silk Road forsøker ikke å etterligne kjøttretter med sine veganske alternativ. De står strålende på egne ben.

Savnet vi kjøtt? Nei. Silk Road forsøker ikke å etterligne kjøttretter med sine veganske alternativ. De står strålende på egne ben.

Fakta: Silk Road

★★★★★★

Haiti curry – 135 kroner

Små, friterte baller av belgfrukten okra lå i en skål med curry kantet av villris, skiver av chili og korianderblader. Det duftet mildt av kokos.

– Dette smaker utrolig bra, virker gjennomarbeidet og kreativt! utbrøt Salt.

Japansk comfort food er pannekake med svin og toppet med bonitoflak.

Japansk comfort food er pannekake med svin og toppet med bonitoflak.

Fakta: Gohan

★★★★★★

Okonomiyaki – 119 kroner

Gohan

Det ble googlet og diskutert febrilsk i køen. Hva var det egentlig på den japanske menyen? Vi pekte på en utstilt pannekake. Retten okonomiyaki er fylt med svinekjøtt og kål, toppet med bonitoflak, majones, syltet ingefær og en søtlig saus. En liten demonstrasjon i søtt, salt og umami.

– Her har jeg definitivt lyst til å finne ut hva resten av menyen betyr, sa Pepper.

Tuncos tolkning av thaimat treffer. Gjenkjennelige smaker uten at det blir kjedelig.

Tuncos tolkning av thaimat treffer. Gjenkjennelige smaker uten at det blir kjedelig.

Fakta: Tunco

★★★★★

Koh tao – 139 kroner

Tunco

Vi bestilte en liten take away-boks med koh tao, en thailandsk nudelwok med kylling og grønnsaker toppet med koriander, nøtter og lime. Sprø grønnsaker og saftig kjøtt blandet seg fint med rød curry av med litt sting.

– Jeg fryktet slappe nudler da jeg kikket oppi boksen, men dette er fresht og godt, sa Pepper.

Alt blir bedre fritert, også brød. Tre små langos er ypperlig barsnack, men ikke nok til å bli mett av.

Alt blir bedre fritert, også brød. Tre små langos er ypperlig barsnack, men ikke nok til å bli mett av.

Fakta: Budapest Bistro

★★★★★

Langos trio – 150 kroner

Bistro Budapest

Den ungarske rødbetsuppen gulasj sto selvsagt på menyen, men friterte brød, såkalte langos, fristet mer. Tre små brød med ulik topping balanserte på den litt for smale tallerkenen. En med ost og løk, en med oksekjøtt og paprikapasten ajvar, mens den siste kom med pulled pork, bbq-saus og en kålblanding.

– Perfekt ølsnacks. Brødet knaser, men er mykt i midten. Selv om ikke all toppingen er erkeungarsk, scorer dette høyt på digghetsskalaen, sa Salt.

Klassikeren. Solid porsjon, litt tykk frityr, men mer krønsj enn mange puber klarer å trylle frem.

Klassikeren. Solid porsjon, litt tykk frityr, men mer krønsj enn mange puber klarer å trylle frem.

Fakta: Røk by Woodmen

★★★★

Fish&chips – 125 kroner

Røk

Røkeriet satser på pubklassikeren fish&chips. Gyllen fritert torsk, med lubne pommes frites til, moste erter og remulade. Den friterte fisken hadde god crunch, mens potetene var en smule tørre.

– Jeg savner malteddik til å dynke frisene i, bemerket Salt.

Remuladen var gitt en egen vri med wasabi uten at det ble for overdøvende.

Risen hadde klumpet, men resten av adobo-retten var saftig og rik på smak.

Risen hadde klumpet, men resten av adobo-retten var saftig og rik på smak.

Fakta: Kain

★★★★

Adobo – 134 kroner

Kain

– Dette er vår nasjonalrett, sa mannen i den filippinske boden og rakte over en skål med ris, langtidskokt svineribbe og kokt egg med rennende plomme.

Det hele overrislet med en søtlig soyabasert saus og litt revet råkost.

– Saftig kjøtt, trygt og godt, men lite spennende. Noe mer spenst i grønnsakene hadde gjort seg, sa Pepper.

Deilig dansk. Lun leverpostei, kartofler og reker. Like enkelt som det er godt.

Deilig dansk. Lun leverpostei, kartofler og reker. Like enkelt som det er godt.

Fakta: Mormor

★★★★

Kartoffelmad – 65

Mormor

– Smørbrød med lun leverpostei er ferdig om noen få minutter, lokket hun bak disken på dansk.

Valget falt heller på den med skiver av kokt potet, gressløk, majones og toppet med fritert løk.

Selv om stemningen i mathallen ikke sender deg til lune kneiper i København, er 65 kroner for et en enkelt og smakfullt smørbrød hyggelig dansk nok.

En 8–10 ulike smaker å velge mellom bør være nok til at de fleste finner noe de liker i kaffe- og isboden.

En 8–10 ulike smaker å velge mellom bør være nok til at de fleste finner noe de liker i kaffe- og isboden.

Fakta: Is- og kaffebod

★★★★

Tre kuler is – 55 kroner

Ice Cream

Oslo Street Food har to boder med dessert og kaffe. Den ene serverer is og kaffe. Salt overrakte tre kuler med is til Pepper og ba ham gjette smaker.

– Dette er sjokolade og lakris, den neste er mint og sjokolade, men den siste …?

Kurant is og et knippe ulike smaker å velge mellom, men Pepper hadde ikke sjanse til å gjette at den siste kulen var med pasjonsfrukt.

Sennep og and er en velkjent suksess, men vi savner syrlig topping for gjøre burgeren komplett. Potetene håper vi har bedre dager.

Sennep og and er en velkjent suksess, men vi savner syrlig topping for gjøre burgeren komplett. Potetene håper vi har bedre dager.

Fakta: Duck It

★★★

Pulled duck burger med ost og vinegear fries – 175 kroner

Duck It

Revet kjøtt av and badet i sitt eget fett i en stor panne. Briochebrød ble fylt med kjøtt, sennep og kål. En pose med pommes frites fikk rosmarin drysset over seg. Sennep og and er som hånd i hanske, men her kunne det med fordel ha vært mer spenstig fyll. Og styr unna potetene, slappe og tørre med støvete og smakløst rosmarinstrø.

Meraki slår et slag for Hellas, men det blir for tørt og hakket mye hvitløk.

Meraki slår et slag for Hellas, men det blir for tørt og hakket mye hvitløk.

Fakta: Meraki

★★★

Souvlaki – 120 kroner

Meraki

Et lite gresk flagg vaiet utfor boden Meraki og det luktet svakt av rosmarin. Det kunne blitt en gyros, men vi gikk i stedet for en souvlaki, grillet svin pakket i pitabrød fylt med løk, grønnsaker, tzatziki og pommes frites. En rikelig porsjon, men det tørre kjøttet og for kraftig smak av hvitløk og yoghurt fikk oss til å tenke at her får du både bedre og billigere grillet kjøtt i rull fra en av de mange kebabsjappene i nabolaget.

– Jeg er svak for Hellas, men her var det liksom ikke så mye ekstra å hente, sa Pepper.

Skuffer. Der Peppern Gror får gjerne gode skussmål fra restauranten nær Rådhuset. Derfor hadde vi ventet litt mer.

Skuffer. Der Peppern Gror får gjerne gode skussmål fra restauranten nær Rådhuset. Derfor hadde vi ventet litt mer.

Fakta: Der Peppern Gror

★★★

Chicken tikka kaita roll – 130 kroner

Der Pepper'n Gror

Når den indiske restauranten på Fridtjof Nansens plass stiller med egen bod, gir det litt forventning om kvalitet. I boden fikk vi et selvsikkert svar om at alt var så godt at de ikke kunne anbefale noe spesielt. Skuffelsen var stor da vi fikk vår chicken tikka kati roll.

Uvanlig tørr lefse var fylt med tikka-kylling, men den var nesten umulig å gjenkjenne mellom all salaten og rødbeten.

– Altfor søtt. Dette er ikke bedre enn en tilfeldig wrap man river med seg i farten på flyplassen, sa Pepper.

Sukkerbombe. Er du glad i det veldig, veldig søte, gir Bubble Wafle deg dosen.

Sukkerbombe. Er du glad i det veldig, veldig søte, gir Bubble Wafle deg dosen.

Fakta: Bubble Wafle

★★★

Super Nutella – 115 kroner

Bubble Wrap

Boblevafler har gjort sitt inntog fra gatene i Hongkong, og er vafler stekt i et eget jern som gir luftige, seige vafler. Disse brettes og fylles med is, sjokolade og godteri. Bare fantasien setter grenser. Vårt valg, en «Nutella spesial», var fylt med vaniljeis overrislet med nettopp Nutella og litt Oreo-kjeks.

– Det er helt klart her du får flest kalorier per krone, sa Pepper, men lot seg ikke imponere av smaken på vaffelen.

– Dette blir for søtt og burde hatt en øvre aldersgrense på 14 år, parerte Salt.

Mildt sagt. Salt savnet et utvalg av sauser, gjerne av den sterke sorten.

Mildt sagt. Salt savnet et utvalg av sauser, gjerne av den sterke sorten.

Fakta: Hot Hot Harmonica

★★★

Tre tacos med pulled pork – 140 kroner

Hot Hot Harmonica

Tre små tacos med pulled pork, ananas, litt løk og blader av koriander. Da skal det mye til for at det går fryktelig galt, men hvordan de har klart å få kjøttet så grått og smakløst, er uklart.

– Hvorfor gå her nå det er flere steder i nærheten som serverer langt bedre taco til samme pris, sa Pepper.

Salt ville forsøke å redde retten med litt sterk saus, men fikk beskjed om at det hadde de ikke.

Slag i luften. Ti Punch lager karibisk mat, men suppen vi smakte var uten punch og ga lite verdi for pengene.

Slag i luften. Ti Punch lager karibisk mat, men suppen vi smakte var uten punch og ga lite verdi for pengene.

Fakta: Ti Punch

★★

Gambo soup – 110 kroner

Ti Punch

Skiltet lovet tomatbasert suppe med kylling, bønner, mais og karibiske krydder. Det luktet og smakte av mild chili con carne, men hvor var kyllingen?

– Jeg trodde denne var uten kjøtt, helt til jeg fant en kyllingbit. Den siste og eneste, sa Pepper.

Slapp og vanndig tomatbase og lite mettende. Uinspirerende restemat som lages bedre hjemme.

Surt. Ubalansert, lite og dyrt var inntrykket etter å ha smakt Inka Chefs ceviche.

Surt. Ubalansert, lite og dyrt var inntrykket etter å ha smakt Inka Chefs ceviche.

Fakta: Inka Chef

★★

Dagens ceviche – 115 kroner

Inka Chef

Mannen i luken insisterte på ceviche av laks og hentet ut et lite beger med fiks ferdig rett fra et glassmonter. En håndfull små biter av laks «kokt» i syren fra lime var pyntet med store mais og litt revet salat.

Fisken hadde badet så lenge i syren at den var gjennomkokt. Salaten hadde trutnet i limejuicen og var nesten uspiselig. Forholdet mellom salt, syre og søtt var helt ute av balanse – og prisen likeså. Bruk heller 115 kroner på noe annet.

Bølgedal. Mat fra Hawaii kan være strålende det, men ikke her.

Bølgedal. Mat fra Hawaii kan være strålende det, men ikke her.

Fakta: Hawaii Oslo

Rice tuna haole – 149 kroner

Hawaii Oslo

Hawaiisk kjøkken har fått sin farsott med blant annet poke bowl, en rå fiskesalat med kuttede grønnsaker og ris. Deres haole var en bolle med tunfisk dynket i majones flankert av syltet ingefær, tang og ris i bunn. Ti kroner ekstra for litt edamamebønner på toppen.

– Skulle tro noen har tatt en liten sushi-meny fra nærmeste takeawaysjappe og satt den inn i malingsblanderen på Jernia og ristet løs. Dette smaker sushi deconstructed, på en dårlig måte, sa Salt.

Det vokste i munnen og porsjonen i bollen så ut til å aldri ta slutt.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.