Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Jura - det nye Burgund

Tekst
Vinmarkene rundt Château Cambon Foto: Jimmy Linus

Vinmarkene rundt Château Cambon Foto: Jimmy Linus

Januarnyhetene: Jura har alltid vært den lille rare vinregionen i øst, i skyggen av Burgund. Men med de siste vinnyhetene er de i ferd med å bli en konkurrent.

 

De er rimligere, og stort sett lettere å få ta i, selv om produksjonen er lav, så har de enda ikke oppnådd like stor etterspørsel som burgundrene. I tillegg til druene Pinot Noir og Chardonnay, har Jura sine egne druer som savagnin, trousseau og poulsard, som nærmest bare vokser her. Sammen utgjør de fem et spennende og sammensatt bilde av hva regionen kan få til på vinfronten. I tillegg er terroirpreget markant i de fleste vinene, noe som gir et reellt grunnlag for konkurranse de vinene fra Burgund i vest.

I tillegg til etablerte navn som Tissot, Rolet, Ganevat og Marnes i Jura har burgundprodusenten Marquis d´Angerville etablert Domaine du Pélican, som topper listen over nyheter fra Jura i januar.

Marquis d´Angervilles ønske om å kunne produsere noen flere flasker, ledet de bort fra Burgunds eksplosive priser og østover til Arbois i Jura.
Først kjøpte de eiendommen Château de Savannes. Fem hektar var plantet med chardonnay, savagnin, pinot noir, trousseau og poulsard. Plantene her er 12 år gamle og plantet biodynamisk. I tillegg har de kjøpt fem hektar i Le Grand Curoulet, hvor plantene var av så dårlig kvalitet at de måtte rives opp. Her vil det plantes chardonnay og savagnin som også vil utgjøre Angervilles fremste satsningsområde i Jura. Francois Duvivier vinifiserer vinene på brukte foudres fra Burgund, og vinmarkene er biodynamisk dyrket. De første vinene ble som ble lansert på fredag viser allerede at mesterlige vinifikasjons kunnskaper fra Volnay kombinert med Juras egenartede terroir gir et spennende og ikke minst svært lovende resultat.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.