Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Perle på en snurr

Tekst

Gjengen bak den nye baren La Perla, håper på å bedre ryktet til Latinamerikansk sprit

En latinamerikansk vind feier over Oslo. Piscoteket i Badstugata har budt på ­peruansk ceviche og pisco sour siden i høst, ­Aymara på Solli likeså. Og er man fysen på mer eller mindre autentisk, meksikansk taco, finnes det nå en håndfull restauranter å velge mellom.

Når baren Perla åpner dørene i morgen, får også gringoene bosatt rundt Sofienbergparkens østre del sin egen bit av Latin-Amerika.

– Dette skal først og fremst være et nabolagssted, sier Marius Notvik, kunstner, kokk og medeier i baren.

Perla åpner på det sørøstre hjørnet av parken. Hovedattraksjonen blir etter alt å dømme brennevinet Notvik og medgrunnleggerne Erik Bruun (til venstre), Geir Granli, John Karlsrud og Adrian Mitchell (til høyre) importerer gjennom selskapet Perla Import: cachaça fra Brasil, mezcal fra Mexico og pisco fra Chile og Peru. Stedet vil blant annet by på et lite drinkkart (signaturdrink: pisco punch), fingermat og bryggeriet Dronebryggs meksikanske lager, Kronen.

Latinamerikansk sprit har ikke hatt det beste ryktet, noe gjengen bak Perla håper å bøte på.

– Mye av den latinamerikanske spriten som er blitt solgt i Europa, er billig drit. De lokale drikker det ikke selv engang, sier Bruun.

Både brennevinet mezcal og dets mer ­berømte slektning tequila er best når de brygges på ­agaveplanten alene. Men mesteparten av tequilaen er tilsatt andre ingredienser, forteller han:

– Maissprit, for eksempel. Da er det ikke rart du får en smak av ganske flatt og rått brennevin.

Mezcalen Bruun byr på er rund og bekymringsfullt lettdrikkelig, med kraftig røyksmak. Så mye som mulig på Perla skal være økologisk, sier Bruun, som er utelivsveteranen på laget – han startet utestedene Bien og Legal i hjembyen Bergen på 2000-tallet, og åpnet senere – da han var «ambassadefrue», som han kaller det, i Kampala, Uganda – baren Camel Club.

Perla er bygget i samme stil som sin ugandiske fetter: I tropisk modernisme, en videre­føring av 1930–1950-tallsestetikken, men supplert med planter og «tøffe tresorter», ifølge Bruun.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Se også:
KULL & GRØNNE SKOGER: Norgesmesteren i grilling byr på sine tips, oppskrifter – og advarsler.

HELLSTRØM: Eyvind Hellstrøms ønske for det siste måltid er kalvenyrer.

STERKE SAKER: Oslo-baren Perla vil reparere det lurvete ryktet til latinamerikansk sprit.

SELVPLUKK: Naturen er et matkammer, mener Edle Catharina Norman. Det er bare å plukke i vei.

SIGNATURDRINK: Klassikeren Negroni Sbagliato ble skapt på Bar Basso i Milano, møbeldesignernes favorittsted.

Les mer fra D2 her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.