Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gourmetrestauranten Måltid legger ned

Tekst
De siste årene har Måltid i Kristiansand gått med millionunderskudd. Nå legger eierne den nordiske gourmetrestauranten ned.  Foto:

De siste årene har Måltid i Kristiansand gått med millionunderskudd. Nå legger eierne den nordiske gourmetrestauranten ned. Foto:

Gourmetrestauranten Måltid i Kristiansand hadde alt: kortreist mat. Fantastiske anmeldelser. Et dyktig team. Til jul legges driften ned.

Overskuddene har latt vente på seg siden starten i 2006. Da det ukependlende paret Linn Mjelde og Kim Wiuff, som har drevet restauranten de siste årene, valgte å si opp for å flytte hjem til Tjøme, besluttet eierne å legge ned restauranten.

Vertskapet på Måltid, Kim Wiuff og Linn Mjelde vil flytte hjem til Tjøme etter tre år som ukependlere. Det medfører også at Måltid blir lagt ned. Foto:

Vertskapet på Måltid, Kim Wiuff og Linn Mjelde vil flytte hjem til Tjøme etter tre år som ukependlere. Det medfører også at Måltid blir lagt ned. Foto:

 

- Den direkte årsaken til at vi legger ned er at Kim og Linn som har drevet Måltid, takker nei. Det er et faktum at de er såpass uunnværlige at uten dem er det ingen vits å fortsette, sier en av eierne, Johan Olsen.

Deler av staben flytter etter jul opp til Måltids andre satsing, Boen Gård i Tveit nær flyplassen på Kjevik.

 

Lyst på nordisk mat? Forsøk Oslos nyeste, Bokbacka

 

Michelinkandidat

Måltid ble startet så langt tilbake som i 2006, som en kombinasjon av delikatessebutikk og kafé med kortreist mat. I 2008 ble stedet i Tollbodgata ren restaurant, og for tre år siden rykket Linn Mjelde og Kim Wiuff inn som daglige ledere og vertskap.

Sammen med kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard og en dedikert stab har de trukket restauranten opp i Norges-eliten. Måltid har vært nevnt blant Norges fremtidige Michelin-kandidater og har de to siste årene vært nominert til den nordiske restaurantprisen The Nordic Prize

God mat var ikke nok for å få god økonomi på Måltid. Foto:

God mat var ikke nok for å få god økonomi på Måltid. Foto:

 

Tungt økonomisk

Det har vært krevende å holde besøket jevnt høyt i en mellomstor by som Kristiansand.

- Vi har hatt mange dager hvor det har vært veldig stille. Det er mye pågang i helgene og mange stamgjester som kommer hver gang vi skufter meny, sier daglig leder Linn Mjelde til Smak.no.

I høst har restauranten også kjent på nedgangen i offshoremarkedet, og mange av kundene som kom ifjor, har uteblitt i år.

Det som også har uteblitt, er god økonomi. Siden 2010 har Måltids årlige underskudd vært på rundt en million.

- Vi har trodd at alle de gode anmeldelsene vi har fått.... at vi ved å bygge stein på stein skulle klare å snu dette, sier en av eierne, Johan Olsen.

Siden 2012 har Måltid også drevet Boen gård, en historisk gård nær flyplassen på Kjevik. Tanken har vært at omsetning der kunne være med på å bygge oppunder økonomien i restaurantdriften, men omsetningsøkningen har ikke gått like fort som eierne håpet.

- Det er veldig synd at dette skjer nå. Hadde ikke Kim og Linn sluttet nå, hadde vi holdt på fortsatt, sier Olsen.

Les den store eplejuicetesten

Ferskt reinkjøtt i butikken

 

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.