Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kjøper mindre alkohol i Norge

Tekst
Det selges stadig mindre alkolhol på polet og i dagligvarehandelen i Norge, men det betyr ikke neødvendigvis at forbruket går ned.  Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Det selges stadig mindre alkolhol på polet og i dagligvarehandelen i Norge, men det betyr ikke neødvendigvis at forbruket går ned. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

De ni første månedene i år ble det registrert omsatt 18,2 millioner liter ren alkohol her i landet.

Det er 183.000 liter mindre, 1 prosent, enn i samme periode i 2014, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Omsetningen fordelte seg på 8,1 millioner alkoholliter øl, 6,7 millioner alkoholliter vin, 2,9 millioner alkoholliter brennevin og nærmere en halv million alkoholliter rusbrus, viser tall Statistisk sentralbyrå (SSB).

Registrert omsetning i Norge de ni første månedene i år var 4,3 liter ren alkohol per person. Tilsvarende tall i 2014 var 4,4 liter, en nedgang på vel 2 prosent.

SSB har ikke tall fra taxfreesalg eller for alkohol innført av dem som har vært en tur i utlandet. (©NTB)

Les også i DN på nett:

 

- Dette er virkelig en paradigmestudie 

- Ikke noe av dette vil bety noe

– Bare å rette en stor og ydmyk takk (krever innlogging)

Se på DNtv: Her beroliger Erna Solberg oljebransjen om at de passer godt inn i hennes klimapolitikk

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.