Verdens minste øltest

Tekst

Drikke øl i påsken? I Vinmonopolets hyller finner du to øl som setter deg i riktig påskemodus, ihvertfall i følge etiketten.

Utvalget fra norske bryggerier har vokst i et voldsomt tempo og Vinmonopolet har hatt en imponerende vekst i salget av brune flasker de siste årene. Men nå, rett før påske skilter de med bare to ulike "påskeøl” i sine hyller. Påskeøl har en like lang tradisjon som juleøl. Har ølboblen sprukket? Har ølhundene gått lei av å prøve nye brygg og nå heller funnet sine favoritter?

Her kan du teste dine kunnskaper i Smaks påskequiz:

Påske-vinquiz
Påske-matquiz

Uansett så er de to påskebryggene som er å finne i en betydelig mengde Polbutikker - av god kvalitet. Både Nøgne Ø og Kinn har brygget øl med balansert bitterhet for at de skal være gode å drikke til påskens lange måltider. Nøgne Ø's God Påske, er det ølet som fremstår som det søteste og fyldigste av de to, og har også noe mer alkohol enn Kinn sitt mer balanserte og noe friskere Påskeøl. Kinn sitt Påskeøl er herved kåret til vinneren i årets minste øltest, og det definitivt beste valget hvis du vil drikke påskeøl til påskelam i år.

Les den store testen av påskens marsipan.