Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Godt og proft på Maschmanns

Tekst
Foto
Litt flyplass, men likevel varmt og innbydende på Maschmanss Brasserie på Sjølyst.

Litt flyplass, men likevel varmt og innbydende på Maschmanss Brasserie på Sjølyst.

Maschmanns Brasserie serverer effektiv mat av gode råvarer og er en oase for områdets kontorister.

- Har dere bestilt? spurte servitøren som møtte oss i døren på Maschmanns brasserie på Sjølyst. Bare flaks ga oss et bord - her var det nesten fullt hus, en sjeldenhet i Oslos lunsjverden.

Men så er det også et solid misforhold mellom hvor mange som jobber i Sjølyst-området og hvor mange spisesteder det er i nærheten. Maschmanns brasserie ligger i tilknytning til matmarkedet/delikatesseforretningen med samme navn, og trekker veksler på både markedets bakeri og generelle råvaretilfang, noe vi merket allerede med brødkurven fylt med ferskt og deilig brød.

Fakta: Maschmanns Brasserie

Karenslyst Allé 51

Oslo

Telefon: 22 55 33 44
Maschmanns brasserie

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★★★
Pris: ★★★★★
Totalt: 22

Oase for Sjølysts kontorister

Spise ute til lunsj? Her finner du flere anmeldelser.

DELIKATESSENS BRASSERIE

Menyen er middels stor og byr på lunsjklassikere som salat, blåskjell og burger, men også et par mer solide retter for de som ønsker et hovedmåltid midt på dagen i form av oksekjaker eller torsk.

- Sikkert godt, men hvem orker egentlig oksekjaker til lunsj? spurte Salt.

Vi valgte heller en salat og en burger med ost og bacon, som kom på bordet raskere enn fryktet i det fulle lunsjlokalet. De andre gjestene var klart kontorister, det var få gjester som så ut som om de var her for en løssluppen vennelunsj før shopping. Det kan hende de går til pizzeriaen i andre enden av Maschmannkomplekset.

Burgeren har godt kjøtt, brød og tilbehør, men kunne trengt en anelse mer salt.

Burgeren har godt kjøtt, brød og tilbehør, men kunne trengt en anelse mer salt.

Burgeren skinte innbydende av egg og fett, men brødet var i overkant ristet før servering:

- Det smaker faktisk svidd, sa Pepper og brettet opp kanten for å vise frem. Kjøttet var saftig og godt; likevel mente Pepper det kunne stått seg med en anelse mer salt for å fremheve den gode kjøttsmaken, og pommes fritesene kunne vært hakket sprøere.

- Er det grillkrydder de er vendt i? spurte Pepper.

- Jeg håper ikke det, svarte Salt.

- Jeg tror det er paprika. Smaken var i og for seg god, men minnet i overkant mye om Maaruds paprikapotetgull.

IKKE HELT METT

Da var salat med rødbeter, eple og chèvre noe annet. Den inneholdt så mye rødbeter at det kunne blitt overveldende, om ikke betene hadde vært så gode og søte. Tynne skiver grønt eple og sprø biter av fritert surdeig sammen med osten ga nødvendig tyggemotstand og kontrast til betenes sødme. Det var kanskje litt lite mat i den, men sammen med brødkurven og noen ualminnelig gode biter sjokoladekonfekt til dessert holdt det hele veien til middag.

I det hele tatt var det tydelig at Maschmanns brasserie holder seg med gode råvarer. Lokalet var også overraskende hyggelig - det er tilsynelatende litt anonymt og "vi forsøker å få det til å virke personlig og hyggelig selv om vi er på en flyplass"-aktig, men treveggene og rustikke møbler klarer faktisk å skape en ekte følelse av varme, i hvert fall når det er såpass folksomt som det var denne dagen.

De fleste gjestene på Maschmanns ser ut til å være folk som jobber i området.

De fleste gjestene på Maschmanns ser ut til å være folk som jobber i området.

Måltidet var over og gjennomført på en time, og regningen kom på rett over 600 kroner. Selv om prisene på enkeltretter er litt høyere enn gjennomsnittet for lunsj, var totalen for mineralvann, kaffe, to retter og en sjokolade helt innenfor det akseptable på et sted som nesten har monopol på skikkelig servering i området.

 

Les også: Lunsj på Hansken

Polet før påske? Her er den beste pappvinen

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.