Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

«Kan knapt nok kalles vin...».

Tekst
Ruby Zin er en norsk vinsuksess i Sverige. Nå lanseres den i Norge i et håp om at den skal selge like bra som Vinmonopolets mest solgte vin Falling Feather. Foto: Vinmonopolet.

Slik smaker vinen Norge sender til Sverige.

Fredag forrige uke lanserte Norges største vinimportør Vingruppen og underselskapet Arcus Wine Brands pappvinen «Ruby Zin» i Vinmonopolets hyller.

Rødvinen «Ruby Zin» er spesielt utviklet for svenske ganer. Og i 2013 ble 23.000 liter av vinen eksportert til Sverige, og eksporten har økt med 25 ganger. Ifjor eksporterte selskapet 613.500 liter av samme produkt.

Les mer om Sukkerbombene på Vinmonopolet

- I år forventer vi å selge 800.000 liter av «Ruby Zin». Inkludert salget av «Falling Feather», vil vi tilsammen eksportere rundt en million liter rødvin til Sverige i år, sier Øystein Gogstad-Andersen, daglig leder Arcus Wine Brands til DN i en artikkel om den norske eksportsuksessen på fredag.

Ifjor var eksportvinsalget på 23 millioner svenske kroner. Totalt utgjorde salget av de to «norske» vinproduktene i Sverige 770.000 liter i 2015.

Saken fortsetter under annonsen.

Ifjor var eksportvinsalget på 23 millioner svenske kroner.Totalt utgjorde salget av de to «norske» vinproduktene i Sverige 770.000 liter i 2015.

Falling Feather er frem til mars i år Norges mest solgte vin på Vinmonopolet. I fjor solgte vinen 1,29 millioner liter i Norge for 170 millioner kroner.

Vi har testet begge bestselgerne, og slik ble resultatet:

60

Navn: Ruby Zin

Produsent: Arcus Wine Brands , California , USA

Pris: 399,90 Varenummer: 1724206 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Arcus Wine Brands

Dufter av brent tre, vaniljeessens og karamell. Søtlig og spinkel superkommersiell på smak med et preg av brente karameller. Dette kan knapt nok kalles vin…. MB

62

Navn: Falling Feather Ruby Cabernet

Produsent: Arcus , California , USA

Pris: 384,90 Varenummer: 5660506 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Arcus Wine Brands

Dufter av moreller og søte blåbær. Utrolig søt og saftig, minner mer om husholdningssaft enn vin. Finn på noe annet. MB

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.