Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Her er konseptet at det ikke er noe konsept

Tekst
Det er minimalistisk og urbant på det nyse spisestedet, Bass, på Grünerløkka. Veggene er skallet av ned til betongen.  Den høye bardisken har plass til den som vil stikke innom for et glass. Foto Camilla Jensen

Det er minimalistisk og urbant på det nyse spisestedet, Bass, på Grünerløkka. Veggene er skallet av ned til betongen. Den høye bardisken har plass til den som vil stikke innom for et glass. Foto Camilla Jensen

Spisestedet Bass åpner øverst på Grünerløkka i Oslo

Alle liker mat, står det på Facebooksiden til nyåpnede restaurant Bass på Grunerløkka. Det er så langt eierne har lyst til å definere konseptet. -Vi vil skape et sted hvor folk synes det er hyggelig å komme, uansett om de skal spise et stykke fisk eller ta et glass vin eller noen østers, eller å sitte her i mange timer på en lørdag med vennene sine. Det er ikke spiseplikt, sier Torstein Voksø Eek.

Les også:Nå lager denne mannen noen av Portugals aller beste viner.

Restaurantsjef og medeier på helt ferske restaurant Bass øverst på Grunerløkka har bakgrunn fra Baltazar, Skur 33 og Moestue Grape Selections, men har i mange år hatt lyst til å åpne et sted sammen med kameraten Aksel Steen. Slik ble det, endelig.

Ribbe og rabarbra. På åpningsdagen er det en erfaren kvintett bak spakene, for å bruke en passende referanse på restauranten som har fått navnet Bass.

-Det har sin bakgrunn i en gang jeg inviterte venner på middag og gjorde et stunt med å gjøre besøket om til en kafé. Jeg tok betalt for maten og spilte veldig høy bassmusikk i bakgrunnen, og kalte kafeen for Bass. Da vi skulle skrive prosjektplan hadde vi Bass som arbeidstittel, og siden vi ikke fant noe bedre navn, gikk vi for det. Vi synes det høres bra ut, sier Aksel Steen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Steen er utdannet jurist og har vært daglig leder for OverOslo-festivalen på Grefsenkollen. I tillegg er det restaurantsjef Jon Hagevik (Grefsenkollen, Ylajali og saksofonist i bandet Beglomeg), kjøkkensjef Theis Omdal (Kampen Bistro, Von Porat, Baltazar, Too Beef or Not to Beef i Berlin), og kokk Dag Hilland (Grefsenkollen, Ylajali og Baltazar). De har vært rause og tatt seg jobb andre steder når det har drøyd med åpningen av Bass.

Les mer:Tre sjerner i Michelin-guiden, men er et måltid på Maaemo verdt den høye prisen?

-Vi kommer til å servere sesongbaserte småretter som folk kan dele. Men vi har ikke egentlig hatt lyst til å skape et veldig definert konsept. Det fine med å starte vårt eget sted er at vi kan lage akkurat det vi har lyst til. Jeg liker variasjon.

På åpningsdagen innebærer det blant annet østers, fritert kylling, lettgravet and med fennikel, ribbe og rabarbra, asparges med chevre og tartar med cæsarsaus. Eek er også utdannet sommelier, og lover godt drikke til maten.

Disse står bak spisestedet Bass øverst på Grünerløkka i Oslo. Foto: Camilla Jensen.

Disse står bak spisestedet Bass øverst på Grünerløkka i Oslo. Foto: Camilla Jensen.

Vennested. Det har vært et venneprosjekt helt siden starten, en stemning og hjemmefølelse som eierne håper vil smitte over på gjestene. Det skulle gå ett år fra de bestemte seg til de fant lokalet.

Restaurant Sult holdt til i nabolokalene i fjorten år før de stengte dørene i 2010. Bass tok over etter en thairestaurant. Nå er hele stedet gjort om. Innredningen har de fått hjelp med av kamerat og arkitekt Peder Ebbing Skavlan, møblene og plantene er kjøpt på butikkene i nærområdet. Det er minimalistisk og urbant. Veggene er skallet av ned til betongen, ved døren henger et portrett av Jerry Seinfeld. Den høye bardisken har plass til den som vil stikke innom for et glass.

-Aksel og jeg kommer fra Kjelsås og har kjent hverandre siden vi var åtte år. Vi er Oslogutter alle som jobber her. Foruten Theis, som er fra Asker, men det får gå. Det er en skrekkblandet fryd å åpne et eget sted. Veldig gøy, og veldig nervepirrende. Vi har gått oppå hverandre mer enn vi pleier, for å si det sånn.

-Dere har ikke blitt uvenner ennå?

De ler.

-Nei, men vi har vel valgt å ikke henge så mye sammen på fritiden.

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.