Sommerlig alternativ til fredagstacoen

Tekst

Prøv Bjørn Svenssons sunne, friske alternativ til taco.

Mat må ikke være så komplisert, sier Bjørn Svensson. Han vil vise at du kan lage god mat av enkle råvarer – og det ganske fort. Foto: Luca Kleve-Ruud

– Det kan fort bli litt tungt med tacovarianten vi spiser her i Norge, og spesielt nå som vi nærmer oss sommeren, vil jeg ha noe friskere, sier Bjørn Svensson og kutter et stykke fersk laks i store terninger.

Nå er de norske aspargesene her. Prøv grillet asparges med smak av Norge

Han legger laksebitene over i en skål og presser over rikelig med limesaft. Svensson benytter seg av en nå velkjent tilberedningsteknikk fra Sør-Amerika. Ti minutter senere legges laksebitene i lefse sammen med blant annet avocado, eple og agurk.

– Jeg kaller det cevicherull, sier kjøkkensjefen på Restaurant Fauna, og legger til: Jeg sørger alltid for å ha en bit laks i kjøleskapet, man vet jo aldri når man blir sugen på noe godt.

Svensson forteller at denne rullen blir like god om du lager den med kveite, kamskjell eller annen fet fisk.

– Bruk det du har. Dette er en helt super snack.

Cevicherull

-
+

Cevicherull

  • 400gfersk laks
  • 1stkgrønt eple
  • 0.50stkgul løk
  • 1stkrød chili
  • 0.50stkbunt fersk koriander
  • 0.30stkagurk
  • 2stkavocado
  • 8stkpotet- eller maislefser
  • 3stklime

Slik gjør du

Skjær laksen i terninger og legg bitene over i en skål.

Press over limejuice og dryss over litt salt. La fisken marinere i cirka ti minutter.

Stek lefsene i en tørr panne. Lag «chunks» av avokoado blandet med finkuttet chili (smak til med salt og lime). Kutt agurk, løk og eple i små biter.

Fordel fisken på åtte lefser. Fordel deretter grønnsakene jevnt, og topp med fersk koriander. Press litt limesaft over det hele.

Du kan også legge litt crème fraîche i lefsen.