Global trend-restaurantkjede åpner spisested i Oslo

Tekst

Hakkasan Group åpner spisested på Aker Brygge våren 2017.

Den verdensomspennende Hakkasan Group åpner restaurantkonseptet Ling Ling i Oslo i samarbeid med Fursetgruppen, skriver de to restaurantgruppene i en felles pressemelding. Lokalene, som i dag huser restauranten Onda på Aker Brygge-utstikkeren Tingvalla, blir destinasjonen for Hakkasans nordligste utpost i april 2017. Norwegian Propertys leiekontrakt med Onda utløper 1. september. Deretter blir lokalet pusset opp.

Ling Ling spinner ut fra det japanske izakaya-konseptet og er det siste tilskuddet til Hakkasan Groups restaurantportefølje. Hakkasan har et spisested allerede på plass på den greske øya Mykonos og et annet som snart åpner i Marrakech i Marokko.

Se også: Maaemo-gründer åpner nabolagsrestaurant på Bislett.

– Det blir en innovativ cocktailliste, småretter fra det kantonesiske kjøkken og et eklektisk elektronisk soundtrack, ifølge pressemeldingen.

I tillegg til rundt 200 sitteplasser inne i den store restauranten, skal det bygges en takterrasse.

Voldsom vekst

Hakkasan åpnet sin første restaurant i London i 2001, og gruppen står i dag bak 50 ulike spisesteder i USA, Europa, Midtøsten og Asia – og har planer om ytterligere 39 steder innen 2022.

Hakkasan Group er restaurantparaplyen som i tillegg til Ling Ling inkluderer konseptene Hakkasan, Yauatcha, Sake No Hana, Herringbone, The Nice Guy og natt- og dagklubbkonseptet Omnia.

Gruppen har totalt mer enn 5000 ansatte.

Kanskje like greit at de legger ned? Les DNs siste anmeldelse av Onda Sea

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her