– Det tar fire minutter å smelle alt dette sammen

Tekst
Foto

På restauranten Happolati koker Mads Kjøllmoen ordentlig kjøttkraft. Hjemme holder det med Maggi-buljong når han må spise noe raskt.

Etter en lang dag ved grytene er mye av tålmodigheten oppbrukt også for Mads Kjøllmoen, som til daglig lager gourmetversjonen av asiatisk gatemat på restaurant Happolati i Oslo. Da er det frem med buljongterningen hjemme.

– Jeg pleier å lage nudelsuppe, forteller han.

Basen er ganske enkelt Maggi-buljong, bygget ut med nudler, kylling og det han måtte finne i kjøleskapet:

– Litt kål, vårløk og koriander.

Kjøllmoen dropper tørre kyllingbryst til fordel for utbenet kyllinglår, som er saftigere og går vel så fort å steke i pannen.

Suppen smaker han gjerne til med den søte soyasausen ketjap manis, fiskesaus, lime, og chilifrø på olje.

Saken fortsetter under annonsen.

Han sier han er glad i å bruke eggnudler til suppene sine.

– Tynne, de går fortest. Det tar fire minutter å smelle alt dette sammen, sier han, noe som kanskje er sant for hans egen del. Men selv amatører kan klare dette på 20 minutter.

Kjapp nudelsuppe

-
+

Nudelsuppe med kylling og grønnsaker

  • 6dlVann
  • 1stkBuljongterning
  • 1stkKyllinglår
  • 100gEggnudler
  • 150gKinakål i tynne strimler
  • 3stkVårløk
  • 1stkHåndfull koriander, hakket
  • 1ssKetjap manis
  • 1ssFiskesaus
  • 2tsChilifrø i olje til servering
  • 1ssNøytral olje til steking

Det ligger i nudelsuppens natur at man tager hva man haver, spesielt når det gjelder grønnsaker. Kjøkkensjef på Happolati i Oslo, Mads Kjøllmoen liker å bruke tynne eggnudler og utbenet kyllinglår, og fyller på med ting som kål, vårløk og koriander. Mengder er omtrentlige og kan tilpasses smak, tilfang og appetitt.

Slik gjør du:

Kok opp vann og ha i buljongterningen. Smak evt. til med ketjap manis, fiskesaus eller lignende.

Rensk ut kyllinglåret og stek det på middels til høy varme i noen minutter til det er gjennomstekt.

Ha nudlene i buljongen og kok etter instruksjonene på pakken.

Skjær kålen i tynne strimler og legg den nederst i suppebollene.

Fisk ut nudler og legg på toppen av kålen.

Øs over buljong og topp med vårløk, koriander og chili.