Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Ostelompe med salat

Tekst
Kjapp løsning: Vaffeljernet brukt som toastgrill.

Kjapp løsning: Vaffeljernet brukt som toastgrill.

Når sulten herjer og kreftene er brukt opp på restaurantmat, kan det hende Kari Innerå plukker frem vaffeljernet når hun kommer hjem.

– Da jeg kom hjem i går, plukket jeg frem vaffelhjernet, sier Kari Innerå, restauratør ved BA53 i Oslo.

Med bakgrunn fra Bagatelle og sin mindre restaurant Cru, komponerer hun dag ut og dag inn de lekreste småretter til gjestene. Selv må hun ofte hive i seg en yoghurt i farten, og når hun kommer hjem etter en lang dag ved komfyren, er av og til det enkleste det beste.

- Jeg stekte en lompe med sennep, spekeskinke og vellagret Norvegia. Jeg lagde en salat ved siden av med fetaost, oliven og hjertesalat. Det gjorde jobben. Jeg er veldig glad i sennep.

– Men var det nok med én lompe?

– Jeg spiste to, medgir Innerå om sin svært enkle kveldsmat.

-
+

Lompe i vaffeljern

  • 2 stkLomper
  • 2 tsDijonsennep
  • 2 stkSkiver spekeskinke (evt mer)
  • 50 gRevet eller høvlet ost
  • 1 stkHjertesalat
  • 7 stkOliven
  • 50 gSmuldret fetaost

Smør lompene med sennep, ha på spekeskinke og ost.

Fold dem sammen og stek i vaffeljern til osten er smeltet.

Lag en enkel salat av oppskåret hjertesalat, smuldret feta og oliven.

Kari Innerås beste grønnsaksoppskrifter

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.