Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Biff med løk på 1-2-3

Tekst
Biff med løk - «Femøringen» - er kjapp, enkel og god. Foto: Tommy Andresen

Biff med løk - «Femøringen» - er kjapp, enkel og god. Foto: Tommy Andresen

Björn Svenssons oppskrift på klassikeren biff med løk.

- En av mine første jobber på 90-tallet var på et ‹‹steakhouse››. Da lærte jeg å lage en av mine store favoritter: Femøringen, sier Björn Svensson.

Eggeplommen på denne svenske biffklassikeren skal synes godt, og det skal se ut som en gammel femøring.

Flere biff-oppskrifter

- I tillegg skal det være mye løk som du steker veldig godt. Den skal stekes frem til du får frem sødmen i løken. Jeg steker også løken sammen med litt øl for å få frem bitterheten, en enkel øl, sier Svensson

Man kan lage en sjy, hvis man vil ha det. Men egget kremer retten så det trenger du egentlig ikke.

Femøring kan lages på ulike måter, og kan også lages med farse. Björn Svensson bruker stykker av indrefilet, men forteller at han like gjerne bruker entrecôte eller ytrefilet.

Han skjærer fileten i biter og banker dem med flatsiden av kjøkken kniven.

- Det er bare for å få den litt flatere, gir retten litt mer volum.

Han steker kjøttet hardt i 45 sekunder på hver side, avslutter med litt smør og lar det hvile i 1-2 minutter.

-
+

Biff med løk

  • 600 gbiff
  • 2 stkkepaløk
  • 4 stkegg
  • salt og pepper
  • Evt.: sjy eller hvitløkssmør





Meld deg på Smaks nyhetsbrev her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.