Dette er alle høstens vinnyheter

Tekst

821 nye viner har blitt lagt til i vindatabasen vår. Foto: Fartein Rudjord

Det bugner av gode nyheter i Polets lister i september. Vi har testet 821 av dem og her er resultatet.

I morgen tidlig finner du 78 nyheter i Polets hyller. Blant dem kommer høydepunktene fra Tyskland - representert med fem ferske Grosses Gewächs fra 2015. Dette er dagen etter verdenslanseringene av vinene.

Her kan du søke deg frem blant 821 nye viner i Smaks vindatabase.


Den beste og reneste av dem er helt klart Kühling-Gillots Pettenthal, som nok kommer til å forsvinne fort fra hyllene, med sine knappe 382 flasker fordelt på Vinmonopolets større butikker.


I tillegg slippes fem viner fra Ungarn, med et noe varierende hell. De røde står dessverre ikke helt i stil med de hvite, som helt klart er best. Máds tørre furmint fra Tokaj viser at dette er et område, og en drue vi kommer til å se mer til i årene som kommer.

De beste kjøpene finner man blant de 1110 nyhetene i Polets bestillingsutvalg. Sammen med utallige viner som også har skiftet årgang. Noen av de mest interessante er de modne og ferdiglagrede vinene fra Rolet i Jura og fra Château de Fonsalette i Rhône. Sammen med utallige lekre rieslingnyheter fra Tyskland, hvor den legendariske produsenten Egon Müller imponerer med sin 2015-årgang. Det kommer i tillegg en rekke gode nyheter fra Piemonte og Toscana.
I tillegg lanseres en rekke viner fra ”den nye verden” som viser en ny side av vinene fra Sør-Afrika og Chile.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her