Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dette er Polets beste Piemonte-kjøp

Tekst
Monforte d´Alba i Piemonte. Foto: Sune Eriksen.

Monforte d´Alba i Piemonte. Foto: Sune Eriksen.

En Langhe Rosso fra 2014 er et skikkelig kupp til 159 kroner.

- Selv om det var mye regn i 2014, og vi ikke klarte å produsere så mye vin som vi kunne tenke oss, er jeg godt fornøyd med kvaliteten på Langhe Rossoen, forklarer Fernandino Principiano.

Les også:En stjerne er født i Piemonte

Produsenten i Monforte d' Alba arbeider uten noen som helst form for gjødsel i vinmarkene. De beste vinmarkene ser heller ikke kopper eller sulfitt. Han hevder at dette hjalp ham i et år som 2014. Naboer med konvensjonell drift lagde enda mindre vin.

Principianos Langhe Rosso 2014 inneholder 20 prosent nebbiolo, 50 prosent barbera og 30 prosent dolcetto. Produksjonen var på rundt 8000 flasker.

- Jeg vil skape det samme utrykket i vinen som jeg får når jeg smaker på druene i vinmarken. En Langhe Rosso skal være nettopp det. Det skal smake av Langhe, og ikke så mye av de enkelte druene, forklarer Principiano.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.