Norges beste sommelier ble nummer to i Europa

Tekst

Henrik Dahl Jansen, her når han vant NM for vinkelnere i februar i år. Foto: Torjus Berglid.

Henrik Dahl Jansen ble nummer to i European Young Sommelier Cup.

18 unge og lovende sommelierer fra like mange land deltok i konkurransen som pågikk over to dager, og som gikk av stabelen på Kensington Close Hotel i London.

Etter innledende runder med blindsmakinger og muntlig utspørring gikk de seks beste sommelierene videre til semi-finalen. Av dem gikk Henrik Dahl Jansen (24) videre til finalen sammen med Nina Jensen (26) fra Danmark og restaurant Anarki, og Tamas Czinki (30) fra Storbritannia og Northcote restaurant.

- Jeg syns det gikk tålig bra hele veien, men det var jo mange flinke sommelierer med, så jeg ble glad for å være i semifinalen, sier Henrik Dahl Jansen på telefon fra London.

- Jeg syns derimot at det ikke gikk like bra i semifinalen, så jeg ble både overrasket og veldig glad for å være blant de tre i finalen.

I finalen måtte kandidatene rette vinkart, beskrive en hvitvin og smake tre rødviner laget av samme drue fra samme årgang blindt. I tillegg til å smake brennevin, som de skulle anbefale to drinker ut av, samt sette vin til en fire-retters meny.

Sent i går kveld ble det klart at Nina Jensen stakk av med seieren, slik som hun også gjorde under Nordisk mesterskap i København for nesten to uker siden.

Henrik Dahl Jansen er Norges beste vinkelner 2016

Mens Dahl Jansen som til daglig jobber ved Bølgen & Moi i Ny Hellesund kom på 2. Plass.

Dahl Jansen vant tidligere i år NM for sommelierer og ble nummer 11 i VM, som gikk av stabelen Argantina i april.

Verdens beste vinkelner er svensk

Konkurransen European Young Sommelier Cup i London var organisert av The Wine Guild of the United Kingdom sammen med The Academy of Food & Wine Service.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her