Michelin-mat for øynene

Tekst

Redzepis historie. «My Perfect Storm» er regissert av Pierre Deschamps. Filmen vises under Eurodok i Oslo 29. mars–2. april. Foto: Pierre Deschamps

Stjernerestauranten Noma er nedlagt, men lever videre i «My Perfect Storm».

Den danske stjernerestauranten Noma har servert siste måltid, og den genierklærte kokken René Redzepi har dratt med hele besetningen til Mexico for å drive popup-restaurant. Sanseapparatet kan imidlertid fortsatt få et møte med Noma – men en får bare se, ikke spise.

Dokumentarfilmen «My Perfect Storm» er en rags to riches-fortelling som starter med at 25 år gamle Redzepi i 2003 får tilbud om å leie et anonymt murbygg i Christianshavn i den danske hovedstaden. Deretter får man se hvordan han med sin nordiske vri revolusjonerte moderne kokkekunst.

Fakta: «My Perfect Storm»

Dokumentarfilm om den danske stjernerestauranten Noma og kokk René Redzepi.

Regissert av Pierre Deschamps.

Filmen vises under Eurodok i Oslo 29. mars–2. april.

Den suksessrike protagonisten i «My Perfect Storm» er heldigvis ikke helt feilfri. I 2013 serverte Noma et uforglemmelig måltid til 63 gjester som fikk norovirus på asjetten – eller spysyke om du vil. Filmen – som vises på Eurodok i Oslo – dokumenterer dramaet i kjølvannet av skandalen: Selv verdens beste restaurant får maten i retur av og til.