Kan du lage denne, kan du lage alle sour-drinker

Tekst

Vil du få varsel hver gang Bendik Dannevig Kristiansen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Bartender Jesper Høst viser hvordan en perfekt Whiskey sour kan lages hjemme.

 

Bartender Jesper Høst viser hvordan en perfekt Whiskey sour kan lages hjemme.

– Dette var drinken som overtok for Mojito som drinken alle kunne navnet på og drakk i Oslo. Grunnen er nok at den er lett å drikke, og at de fleste føler seg litt røffe når de bestiller den i baren, sier Jesper Høst.

Bartenderen viser hvordan du kan lage den klassiske drinken hjemme.

Fakta: Jesper Høst

Frilans barkonsulent

– Mestrer du en whiskey sour, mestrer du alle andre sour-drinker: Pisco sour, Amaretto sour, Gin fizz ... Som med alle andre sour-drinker, shaker vi med eggehvite for å fange mer luft i drinken og gi den en fluffy og kremet tekstur. Ha eggehviten i shakeren sammen med de andre ingrediensene, og rist løs.

I sin Whiskey sour tilsetter Høst noen dråper av bitteren Angostura.

– Bitteren får de andre smakene til å poppe, demper syren og gir drinken x-faktor.

Angostura harmonerer med alle smaker og gir drinken et fint krydderpreg. Bitteren har vært bartenderens hemmelige våpen i mange år. Du kommer langt med en liten dash.

(Vilkår)

-
+

Whiskey sour

  • 4deler bourbon eller annen amerikansk whiskey
  • 3deler syre
  • 2deler sukkerlake
  • 1eggehvite
  • 1dråpe Angostura

Slik gjør du

  • Ha eggehviten i shakeren sammen med de andre ingrediensene, og rist løs.
  • Pynt med en dråpe Angostura på skummet.

Tips

  • Eggehvite emulgerer lettere ved høyere temperatur. Shake derfor først uten is. Tilsett is og shake en gang til – da blir drinken ekstra luftig.