Ny matserie: Rå desserter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Randi Fuglehaug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Vil du prøve deg frem med raw food-desserter, er iskrem et bra sted å starte.

– Iskrem er kanskje det letteste du kan lage, sier Funky Fresh Foods-dessertsjef Linda Kaarstein.

– Det er som å lage en kake uten å måtte tenke på bunnen. Isen kan sammenlignes med fyllet på kaken, det skal bare ikke tine.

Det kan være verdt å merke seg at alle raw food-kaker, fordi det å fryse dem ned er en del av tilberedningen, i utgangspunktet er iskaker. Så om man vil lage en iskake, er det bare å la være å tine kaken du har laget. Iskremen kan man enten gjøre til pinneis i former eller fryse det ned i en beholder.

Les også: Lag isen selv

– Basen av cashewnøtter skaper den kremete konsistensen, men utover det er det lett å eksperimentere med ingredienser. Det er bare å bytte ut og legge til det du vil, sier Kaarstein, som mener det nesten ikke finnes begrensninger på hvilke frukt og bær man kan bruke.

– Og barna elsker denne isen. De aner ikke at det er sunt også.(Vilkår)

-
+

Slik gjør du

  • Begynn med å legge cashewnøtter i vann, i minst en time.
  • Mål opp og mix alt i en blender til du får en myk og jevn røre.
  • Hakk opp nøtter eller bær, og ha i røren før du fyller opp iskremformene. La de fryse, gjerne over natten.
  • Bruk varmt vann for å la isen løsne fra formen og rull de i hakkede nøtter, bær eller bare server de slik de er.
-
+

Sjokoladeis

  • 200gcashewnøtter
  • 100gkakao
  • 200gagave
  • 2.50dlvann
  • 2.50dlkokosolje
  • Valgfrie nøtter eller bær

Slik gjør du

  • Begynn med å legge cashewnøttene i vann, i minst en time.
  • Mål opp og mix alt i en blender til du får en myk og jevn røre.
  • Hakk opp nøtter eller bær, og ha i røren før du fyller opp iskremformene. La de fryse, gjerne over natten.
  • Bruk varmt vann for å la isen løsne fra formen og rull dem i hakkede nøtter, bær eller bare server de slik de er.