Kokk Heidi Bjerkan ved restaurant Credo lager enkle retter med asiatisk og nordisk vri. Denne uken: Hjertesalat med tacovri. Foto: Øystein Lie

– Den er superenkel

Tekst
Trondheim

Istedenfor tacolefser, bruker Credo-sjefen Heidi Bjerkan hjertesalat som et slags koreansk fredagsopprør.

– Dette er en rett jeg liker å lage hjemme. Den er med andre ord superenkel, det motsatte av det vi gjør på Credo. Jeg bruker oksehale og svineribbe, men det går jo an å bruke kjøttdeig eller fisk også. Eller bare vegetarisk, sier Bjerkan.

Ifølge Credo-kokken Heidi Bjerkan som hver uke viser sine enkle retter på Smak, er det mulig å gjøre retten til et festmåltid ved for eksempel å bruke reker, kamskjell eller sjøkreps, men denne versjonen er altså mer ned på jorden.

Fakta: Heidi Bjerkan

Startet som lærling på Grand, jobbet som kokk på cruiseskipet Queen Elisabeth II og kjøkkensjef på Slottet, før hun startet restaurant Credo i Trondheim. Bjerkan står også bak Vippa på Vippetangen i Oslo. 

I «Heidis enkle» viser hun sine enkle og friske retter på Smak.

– Her i Norge er det vanlig med hvetetortilla, og salat kan virke veldig sunnhetstyranniaktig, men jøss, fett er jo sunt og jeg går for oksehale og svineribbe.

- Kanskje for å veie opp for den sunne salaten?, spør Bjerkan.

Hun legger også til:

- Husk også syltede grønnsaker og Sriracha-saus, sier Bjerkan.

(Vilkår)

Hjertesalat med tacovri

-
+

Hjertesalat

  • 12stkhjertesalatblader
  • 150gsvineribbe
  • 150goksehale
  • 1stkrød chili
  • 0.50stkagurk
  • 2stkgulerøtter
  • 2stkliten rødløk (syltet)
  • 2ssepleeddik
  • 1sssukker
  • 0.50tssalt
  • olivenolje
  • koriander
  • rømme
  • Sriracha

Slik gjør du

  • Skjær opp gulrøtter, agurk og rødløk i fine skiver.
  • Del opp og stek kjøttet i olivenolje.
  • Sylt grønnsakene til slutt ved å helle epleeddik, sukker og salt over dem. Anrett deretter etter ønske.

Anbefalte videoer