Henrik fra Kristiansand er Nordens nest beste vinkelner

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Henrik Dahl Jahnsen t.v. er Nordens nest beste vinkelner. Her sammen med henholdsvis Fredrik Lindfors fra Sverige som stakk av med seieren og Rasmus Marqvart fra Danmark som havnet på tredjeplass. Foto: Liora Levi

Vinkelner Henrik Dahl Jahnsen (26) fra Kristiansand kom på andreplass i det Nordiske mesterskapet for vinkelnere i Helsinki sent i går kveld.

- Dette var mest utfordrede av de fire nordiske konkurransene jeg har deltatt i, sier Dahl Jahnsen på telefon fra flyplassen på vei hjem.

- Da er det jo ekstra moro at det var første gang jeg kom til finalen, fortsetter en fornøyd Dahl Jahnsen som til dagelig jobber som daglig leder på Bølgen & Moi Ny Hellesund.

- Det var visstnok veldig tett mellom oss tre finalister, så det er jo positivt. Så nå må jeg satse videre til neste år når Nordisk mesterskap skal være i Norge.

Smalt nåløye

I konkurransen som gikk av stabelen i Helsinki deltok to deltakere fra hvert av de nordiske landene, Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland. På søndag var de gjennom flere krevende oppgaver med én times teori og skriftlig blindsmaking av tre rieslinger fra samme produsent Alsace i tre ulike årganger 1997, 2005 og 2012.

Deretter måtte deltagerne dekantere og lufte en rødvin korrekt, servere én halvflaske dessertvin i seks glass og tilslutt sette sammen mat og vin.

Norske Henrik Dahl Jahnsen, Fredrik Lindfors fra Sverige og Grand Hotel i Stockholm og Rasmus Marqvart fra Danmark var de tre som gikk videre til finalen.

Den besto av den klassiske oppgaven å servere champagne til to gjester, dekantere og servere en flaske rødvin til to gjester og servere to glass hvitvin med coravin. Deltakerne måtte også blindsmake én musserende vin og én rødvin samt smake fem hvite brennevin blindt.

I tillegg smakte de på to oster som skulle sette sammen med vin og rette feilene i en vinliste.

Den andre norske deltakeren i Nordisk mesterskap var Francesco Marzola fra Park Hotel Vossevangen på Voss. Begge de norske deltakerne kvalifiserte seg til det Nordiske mesterskapet etter sine gode resultater i det Norske mesterskapet i februar i år.(Vilkår)