Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

- Alt må ikke være stekt bare fordi det heter ‹‹stekt ris››

Tekst
Stekt ris er super restemat. Prøv denne varianten med chorizo og dampet brokkoli. Foto: Tommy Andresen

Stekt ris er super restemat. Prøv denne varianten med chorizo og dampet brokkoli. Foto: Tommy Andresen

Björn Svensson vil beholde grønnsakenes friskhet i sin versjon av den asiatiske resteklassikeren.

Bjørn Svennson gir deg sine tips til raske middagsretter. Foto: Lars-Petter Pettersen

Bjørn Svennson gir deg sine tips til raske middagsretter. Foto: Lars-Petter Pettersen

En fresende panne kokt ris iblandet rester av kylling og oppkuttede grønnsaker, gjerne med noen spisse sauser og krydderier. Stekt ris er kanskje den optimale måten å kvitte seg med overskuddet fra gårsdagens overdrevne riskoking på.

- Jeg synes ris er lettere å spise enn pasta, man blir ikke så tung i magen av det, i tillegg har det en konsistens jeg liker, og det går fort å lage, sier Björn Svensson.

Fikk du med deg denne? Sensommerens beste toast.

Denne varianten har den tidligere kjøkkensjefen på den nå nedlagte Michelin-restauranten, Fauna, laget med stekt spansk chorizo.

- Det var det jeg hadde, men man kan jo bruke hva som helst. Skinke, fisk eller bare grønnsaker. Det er jo litt av poenget med stekt ris. Det er restemat.

Svensson gjør derimot en liten vri med sine egne utgaver av resteklassikeren.

- Jeg liker å toppe den stekte risen med dampet brokkoli. På denne måten blir den lettere og friskere å spise. Alt må jo ikke være stekt i olje. Det gir en fin kontrast. Denne varianten med chorizo er dessuten veldig god med Tabasco til, hevder Svensson.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner