- Den perfekte potetsalaten skal være varm

Tekst
Bjørn Svenssons varme potetsalat er perfekt sommermat. Foto: Tommy Andresen

Bjørn Svenssons varme potetsalat er perfekt sommermat. Foto: Tommy Andresen

...og ikke en som har badet i majones fra dagen før.

Mat må ikke være så komplisert, sier Bjørn Svensson. Han vil vise at du kan lage god mat av enkle råvarer, og du kan gjøre det fort. Foto: Luca Kleve-Ruud

Mat må ikke være så komplisert, sier Bjørn Svensson. Han vil vise at du kan lage god mat av enkle råvarer, og du kan gjøre det fort. Foto: Luca Kleve-Ruud

- Det viktigste med en god potetsalat er at den må være laget med gode poteter, og de bør være varme, sier Bjørn Svensson fra Michelin-restauranten Fauna.

Fauna har sin siste åpningsdag denne uken. Svensson har vært frempå og fortalt at han er ferdig med jaget og forventingene som følger med det å drive en stjernerestaurant. At han vil lage enklere mat.

Se hvordan du lager et sunt alternativ til taco.

- Du må ikke skrelle potetene, da smaker de mindre potet. Vask dem godt. Det holder, sier kjøkkensjefen.

Svensson finner frem jevnstore nypoteter - slenger over litt olje, salt, pepper og en skvett sitron – så inn i ovnen. Mens han venter sprøsteker han baconterninger.

- Du kan selvsagt spise denne potetsalaten ved siden av et grillet kjøttstykke, men selv foretrekker jeg å spise den alene, som en varm og mettende salat, sier Svensson.

-
+

Vam potetsalat

  • 400 gOvnsbakte nypoteter med skall
  • 200 gBacon i terninger
  • 4 stkReddiker
  • Pepperrot
  • Gressløk
  • Lettrømme

Legg potetene i en form sammen med olje, salt, pepper og litt sitronsaft. Bak til møre. Stek bacon i en panne. Smak til de varme potetene med sitron, og eventuelt litt salt. Skjer reddikene i båter. Legg potetene på tallerkener og topp med bacon, reddik, rømme, revet pepperrot og finkuttet gressløk.

Les alle Svenssons kjappe oppskrifter her:Bjørn Svenssons mat på 20 minutter.

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner