Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

- Middagen blir ikke stort enklere enn dette

Tekst
Brokkolisuppe med stekt fisk lager du på få minutter. Foto: Camilla Jensen

Brokkolisuppe med stekt fisk lager du på få minutter. Foto: Camilla Jensen

Brokkoli og stekt fisk er Bjørn Svenssons løsning på en effektiv og sunn hverdagsmiddag.

I blenderen inne på Fauna spinner nykokt brokkoli, fløte og melk i et voldsomt tempo før Bjørn Svensson kutter dansen med et fast fingertrykk.

- Dette tar ikke mange minuttene å lage, og i tillegg er det like sunt som det er godt.

Bjørn Svennsons enkle brokkolisuppe er perfekt for en som har lite tid å bruke på kjøkkenet, men som vil lage noe hjemmelaget, raskt og velsmakende.

Prøv også Bjørn Svensson svenske biffklassiker.

I pannen ligger stykker av skinnfri torsk og steker til de fremdeles er faste i kjøttet og flaker seg som torsken skal gjøre. Det er noe usedvalig rent og ærlig i denne superenkle kombinasjonen av varm suppe og hvit fisk. Rene og gjennkjennelige smaker uten fiksfakseri. Perfekt og befriende.

- Men du kan egentlig bruke hvilken som helst hvit fisk til dette. Lange, brosme, sei, eller kveite. Det blir uansett godt og gir deg metthetsfølelsen du er ute etter til middag.

Ved siden av mettende fisk er brokkoli blant de mest næringsrike grønnsakene du kan finne, og inneholder blant annet mer c-vitamin enn appelsiner.

-
+

Brokkolisuppe med stekt fisk

  • 2 stkBrokkoli
  • 2 dlHelmelk
  • 1 dlFløte
  • 50 gSmør
  • 600 gTorsk eller annen hvit fisk

Kok brokkoli mør og legg over i en blender. Bruk samme kaserolle til å varme melk og fløte. Kjør sammen med brokkoli og smør til en glatt suppe. Smak til med salt. Hvis den blir for tykk kan du spe med mer melk. Skjær fisk i passende stykker, ha på salt og pepper og stek i nøytral olje og smør (Dette gjør du samtidig som du legger brokkolien i kokende vann). Ha suppen over i fire skåler, legg i fisk og topp med finkuttet brokkoli og blomkarse.

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.