- Rekecocktail er faktisk en strålende rett

Tekst

- Så lenge man styrer unna mais, fete dressinger og annet fjas, sier Bjørn Svensson fra restaurant Fauna. Denne tar deg bare minutter å lage.

Mat må ikke være så komplisert, sier Bjørn Svensson. Han vil vise at du kan lage god mat av enkle råvarer, og du kan gjøre det fort. Foto: Luca Kleve-Ruud

Mat må ikke være så komplisert, sier Bjørn Svensson. Han vil vise at du kan lage god mat av enkle råvarer, og du kan gjøre det fort. Foto: Luca Kleve-Ruud

En skål med nypillede reker hentes ut fra kjøleskapet. For kjøkkensjefen på Fauna - kan selv den enkleste rett bli et realt høydepunkt med ferske råvarer og noen fornuftige tanker bak sammensetningen. Gode reker. Ikke de dvaske fra lake som har gjort sitt for å ødelegge ryktet til 80- og 90-tallets selvsagte forrett i norske selskapeligheter.

Se hvordan Ørjan Johannessen tryller med rekene.

- I tillegg til at man må bruke gode reker, er dressingen viktig i en rekecocktail. Den gjør mye av retten og må være frisk. Den er nesten like viktig som biffen i en biffrett, slår Svensson fast.

- Når man lager rekecocktail - må også salaten være frisk og revet i passe store biter slik at du kjenner crunchen når du spiser. Svensson heller ingredienser til cocktaildressingen i en skål. Avslutter med en skvett cognac.
- Den hører mer hjemme her - enn i cognacglasset, sier han og ler.

Visper alt sammen. Smaker til. Rekecocktail er en ypperlig, rask og billig forrett eller en lett lunsjrett servert sammen med godt brød. Husk at den bør lages rett før første tygg. Men det har du også tid til.

Bjørn Svennson pisket sammen fire tallerkener på godt under ti minutter.

-
+

Rekecocktail

  • 500 gNypillede reker
  • 0.5 stkIsbergsalat
  • 100 gGulost skåret i terninger
  • 2 stkStangselleri
  • 0.5 stkLiten agurk
  • 2 ssNøytral olje
  • 2 stkTomater

Cocktaildressing

  • 1 dlYoughurt naturell
  • 3 ssMajones
  • 2 ssTomatketsjup
  • 0.5 ssTomatpuré
  • 2 clCognac

Riv salaten i store biter, skjær selleri, tomat og agurk i små terninger/biter, og bland alle ingrediensene sammen med olje, Legg over på tallerken, og topp med dill.

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper.

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner