Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

- Denne svenske klassikeren likes av alle

Tekst
Sjekk ut Bjørn Svenssons oppskrift på Gubbröra. Foto: Tommy Andresen

Sjekk ut Bjørn Svenssons oppskrift på Gubbröra. Foto: Tommy Andresen

Gubbröra er en enkel og perfekt sommerlunsj.

Mat må ikke være så komplisert, sier Bjørn Svensson. Han vil vise at du kan lage god mat av enkle råvarer, og du kan gjøre det fort. Foto: Luca Kleve-Ruud

Mat må ikke være så komplisert, sier Bjørn Svensson. Han vil vise at du kan lage god mat av enkle råvarer, og du kan gjøre det fort. Foto: Luca Kleve-Ruud

- Du kjenner den ligge der, men den forsvinner liksom litt i hele miksen, sier Bjørn Svensson og tar seg et tygg av knasende sprøtt knekkebrød toppet med en salig og fet røre med det spisse liggende like bak.

- Det er jo godt å ha noe annet enn gulost som pålegg av og til, fortsetter han.

Smörgåsbord-favoritten Gubbröra består av en fyldig blanding ansjos, potet, egg og majones servert på brød, kavring eller knekkebrød. Kjøkkensjefen på Restaurant Fauna sier at han har servert denne til flere som forteller at de egentlig ikke liker ansjos.

Har du tenkt å lage taco i kveld? Prøv Bjørn Svenssons sunne alternativ.

- Jeg tror at manges frykt for fisk som ansjos og Matjesild, som jeg bruker i min Gubbröra, er at folk ikke vet hvordan de skal spises, og at man kan bli litt sjokkert av den kraftige smaken hvis tar en stor jafs av fisken alene. Det man bør gjøre er å ta en liten bit fisk, en liten bit potet, egg osv.

- Når man spiser Gubbröra slipper man å tenke på dette. Blandingen er ferdig. Det er nok også derfor den likes av alle.

Bjørn Svensson serverer sin Gubbröra på tynne rugknekkebrød og topper med deilig svensk løyrom.

- Man kan jo bruke hva slags rogn som helst, men hva er vel bedre enn løyrom?

Denne retten kan serveres som frokost, lunsj eller forrett, og smaker i følge Bjørn Svensson like godt året rundt, sommer som vinter.

-
+

Gubbröra

  • 100 gMatjesild eller annen type sild
  • 1 dlMajones
  • 0.5 dlCrème Fraîsche
  • 5 stkSmå, kokte og skrellede poteter
  • 1 ssKapers
  • 2 stkKokt egg
  • 2 ssFinhakket gressløk

Hakk fisk, potet og egg i passe små biter og bland med finhakket gressløk og kapers. Bland med majones og crème fraîshe. Smak til med salt og pepper. Dander på brød eller knekkebrød. Topp med dill og løyrom (eller annen type rogn)

Les alle Svenssons kjappe oppskrifter her:Bjørn Svenssons mat på 20 minutter

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner