Påsketartar: Prøv noe nytt med lammekjøttet

Foto
Lammetartar med fenalår, egg og hjertesalat. Foto: Camilla Jensen

Lammetartar med fenalår, egg og hjertesalat. Foto: Camilla Jensen

I en ny serie på Smak.no, gir Bjørn Svensson fra Restaurant Fauna deg oppskrifter på enkel og god mat - som du kan lage på 20 minutter.

Mat må ikke være så komplisert, sier Bjørn Svensson. Han vil vise at du kan lage god mat av enkle råvarer, og du kan gjøre det fort. Foto: Luca Kleve-Ruud

Mat må ikke være så komplisert, sier Bjørn Svensson. Han vil vise at du kan lage god mat av enkle råvarer, og du kan gjøre det fort. Foto: Luca Kleve-Ruud

- Lam har mer karakter enn oksekjøtt, og egner seg bra til tartar, sier Bjørn Svensson og hakker lammekjøttet i grove biter. Han bruker lammeplommen, og ferskt kjøtt. Det trenger nemlig ikke være frosset selv om man skal servere det rått.

Dette er en annerledes påskerett som er perfekt til lunsj, eller som en forrett hvis du skal servere fisk som hovednummer på påskeaften.

- Tenk 150 gram per person til lunsj, og 100 gram hvis det skal være en forrett, sier Svensson. Han danderer sin versjon av påskelam med frisk, lettgrillet hjertesalat og reddik. Legger på noen tynnskårne skiver av fenalår og bløtkokt egg. River parmesan over.

- Skal du servere dette som en lunsjrett, kan du rive i en skål med pommes-frittes, sier Svensson.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

-
+

Lammetartar

  • 600 gFerskt lammekjøtt
  • 1 stkFinhakket sjalottløk
  • 0.5 stkBunt bladpersille
  • 0.5 stkSaft av en halv sitron
  • 4 stkReddik skåret i skiver
  • 1 stkHjertesalat
  • 4 stkBløtkokte egg
  • 12 Tynne skiver av fenalår

Hakk lam i grove biter og bland i en skål med sjalottløk, finhakket persille og sitron. Smak til med salt og pepper. Spre utover fire tallerkener og topp med reddik, lettgrillet/lettstekte blad av hjertesalat og egg skåret i båter. Riv parmesan over retten.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner