Den enkleste og beste biffen er svensk

Tekst
Biff à la Rydberg er en svensk klassiker du kan lage på 20 minutt. Dette er Bjørn Svenssons oppskrift. Foto Camilla Jensen

Biff à la Rydberg er en svensk klassiker du kan lage på 20 minutt. Dette er Bjørn Svenssons oppskrift. Foto Camilla Jensen

Når Bjørn Svensson lager sin favorittbiff har den navn etter et hotell i Stockholm

Mat må ikke være så komplisert, sier Bjørn Svensson. Han vil vise at du kan lage god mat av enkle råvarer, og du kan gjøre det fort. Foto: Luca Kleve-Ruud

Mat må ikke være så komplisert, sier Bjørn Svensson. Han vil vise at du kan lage god mat av enkle råvarer, og du kan gjøre det fort. Foto: Luca Kleve-Ruud

- Dette noe av det beste jeg vet og utrolig enkelt å lage, sier Bjørn Svensson og avslutter en av sine foretrukne middagsretter med å rive en god dose pikant pepperrot over tallerkenen.

Biff á la Rydberg er ekte hverdagsluksus laget på 20 minutter. En hverdagsluksus som opprinnelig stammer fra Stockholmshotellet Rydberg, og som du også trygt kan ta med deg inn i helgen hvis du har andre planer enn å bruke lang tid på kjøkkenet, men allikevel vil lage noe hjemmelaget. Svensson har stekt kjøtt, løk og poteter hver for seg. Lagt alt opp på tallerkener adskilt i striper.

Les også:Slik steker du perfekt biff.

- Det er viktig at kjøttet ikke er skåret i for små biter, det skal ha stekeskorpe og rosa kjerne. Da kan man heller ikke ha for mye kjøtt i pannen om gangen, sier Svennson.

- Komposisjonen er helt genial. Eggeplommen kremer retten og drar sammen smakene. Pepperroten gir retten sting og friskhet. Men det beste av alt er at det går fort å lage, sier Svensson.

-
+

Biff à la Rydberg

  • 800 gIndrefilet av okse
  • 1 kgPotet
  • 2 stkGul løk
  • 4 stkEggeplommer
  • 1 stkLiten pepperrot

Skjær løk i skiver, potet og kjøtt i terninger og stek hver for seg. Blir det for mye i pannen, kan du steke i flere omganger. Smak kjøtt og potet til med salt og pepper.  Legg opp på en tallerken i striper og legg en eggeplomme på toppen av hver tallerken.  Riv over pepperrot og pynt med bladpersille. Kan også serveres med rødvinssjy hvis du har dette.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner