Perfekt pinsesandwich

Tekst
Bjørns Svensson lager sandiwch med gravlaks og rugbrød. Foto: Camilla Jensen

Bjørns Svensson lager sandiwch med gravlaks og rugbrød. Foto: Camilla Jensen

Legg noen skiver rugbrød på grillen. Topp dem med maiklassikeren fremfor noen.

– Jeg kommer ikke utenom gravlaks når vi kommer til mai måned, sier Bjørn Svensson bak kjøkkendisken på Restaurant Fauna, mens han skjærer to lange skiver av et dansk rugbrød på langs.

Dette er asparges med smak av Norge.

Det er noe med den krydrede og kalde laksen i overgangen mellom vinterens varme fiskemåltider og sommerens skalldyrfat. Som et forfriskende bindeledd mellom sesongene. En smak av lysere tider. For Bjørn Svensson er det selve essensen av skandinavisk vår.

– Gravlaks er fantastisk godt sammen med egg. I tillegg er det viktig å tilføre friske elementer, sier han.

Det friske tilbehøret lager han av agurk, dill og yoghurt. Alt på en skive. På en-to-tre har du en perfekt sandwich du kan lage nå i pinsen.

– Når du først har fyr på grillen, kan du også grille noen vårløk å legge på toppen, sier Svensson.

-
+

Sandwich med gravlaks og rugbrød

  • 2 stkskiver av rugbrød, skåret på langs
  • 2 stkbløtkokte egg
  • 4 stkblader av hjertesalat
  • 1 dlyoghurt naturel
  • 0.25 stkfinkuttet agurk
  • 4 stkstilker fersk dill

Grill skivene med rugbrød til de blir sprø. Skjær 4–5 gode skiver av gravlaks og legg over de grillede skivene.

Lag en agurmiks med yoghurt, finkuttet agurk og finkuttet dill. Smak til med salt og pepper. Dra salatbladene gjennom agurkmiksen.

Skjær de bløtkokte eggene i båter. Dander alt på de grillede skivene. Topp med bladpersille og dill som du marinerer raskt i sitron, olivenolje og litt salt.

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner