Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bjørn Svenssons mat på 20 minutter

Kantarell- og champignonsuppe

Oppskrift på kantarellsuppe

Oppskrift på kantarellsuppe

-
+

Kantarell- og champignonsuppe

  • 200.00 g Kantareller
  • 200.00 g Champignon
  • 0.50 stk Kepaløk
  • 1.00 stk Hvitløksfedd
  • 0.50 dl Tørr hvitvin
  • 1.00 dl Fløte
  • 2.00 dl Helmelk
  • Karse

Høstsuppe med kantareller og champignon

Fres løk og hvitløk i nøytral olje og litt smør.  Ha i soppen, stek det godt, tilsett all veske, kok i fem min. Kjør fin i blender. Smak til med salt. Hvis du har kyllingkraft kan du bytte ut litt av melken med dette.

Topp suppen med noen stekte kantaraller og skiver av rå champignon. På forhånd kan du rive opp noe gammel brød som du freser i smør. Topp også suppen med litt av dette, samt litt revet comte, eller annen tilsvarende ost.