Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Vi har testet de eksklusive whiskyene som slippes i Polets spesialbutikker i morgen.

Vi har testet de eksklusive whiskyene som slippes i Polets spesialbutikker i morgen.

Eksklusive whiskydråper tilgjengelig på polet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Torsdag 15. november er det klart for årets store whiskyslipp på Vinmonopolet. Julen kommer tidlig i år.

Det er spennende whiskyer som slippes 15. november. Både Japan, Skottland og Taiwan kan skilte med noen særdeles elegante dråper, men også Danmark og Sverige utfordrer med sine utvalgte flasker.

I Campbeltown har Springbank destillert whisky siden 1828. Deres 12 Year-serie tappes alltid som «cask strength», hvilket vil si at alkoholen ikke reduseres med vann som ellers er normalen. I dette slippet lanseres det 300 flasker av Springbank 12 year old Cask Strength 56,3 prosent. Høy alkohol, men den er godt integrert og gir en fin varme i ettersmaken. En flott og kompleks whisky som gir mye for pengene.

Elegante japanere

Denne gangen lanseres det flere japanske enn skotske whisky og hver og en av de japanske viser hvorfor japansk whisky er blitt så ettertraktet. Nikkas Yoichi Single Malt Rum Finish er blant favorittene med sin konsentrerte og fruktige smak og elegante fremtoning.

Fra mer hjemlige trakter kommer det flott whisky fra både Danmark og Sverige. Smögen Whisky ble etablert i 2009 og destillerer whisky på den bohuslänske vestkysten. Darachas utvalde no 4 kommer det 54 flasker av og det er en flott, røykpreget whisky med et fint fruktbilde som absolutt er verdt et bekjentskap.

Få flasker tilgjengelig

Whiskyene blir fordelt på spesialpolene Aker Brygge, Valkendorfs gate, Hamar, Sandnes Kvadrat, CC-Vest, Sandefjord, Valentinlyst og Tromsø Langnes. Noen få vil også være tilgjengelig via nettbutikken. De fleste whiskyene kommer i svært begrenset antall så her må man være tidlig ute om man vil sikre seg en flaske til jul.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.