Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Du trenger ikke lenger søke til Skottland for å finne flott whisky. Blant novembernyhetene finner du nå tre nye norske som er verdt å bli kjent med.

Du trenger ikke lenger søke til Skottland for å finne flott whisky. Blant novembernyhetene finner du nå tre nye norske som er verdt å bli kjent med.

Norsk whisky med stort potensial

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Nå har tre norske whisky funnet veien til polhyllene

Du trenger ikke lenger søke til Skottland for å finne flott whisky. Blant novembernyhetene finner du nå tre nye norske whisky som alle er verdt et bekjentskap.

I et nedlagt fiskebruk på et gammelt fiskevær 32 kilometer utenfor kysten av Helgeland ligger Myken Destilleri. Tolv ildsjeler på øya gikk sammen for noen år siden for å starte det første arktiske whiskydestilleriet i verden og nå er resultatet tilgjengelig på Vinmonopolet. Myken Whisky har modnet i over tre år på amerikanske bourbonfat før den fikk en ettermodning på fat som tidligere er blitt brukt i produksjonen av Pineau des Charentes noe som har gitt den en flott fruktighet og en svært behagelig og rund munnfølelse. Til tross for ung alder er dette en kompleks whisky med stort potensial.

Det Norske Brenneri i Grimstad var først ute med å lansere en norsk whisky i 2012 og har siden den gang sluppet flere spennende whiskyer på markedet. Sist ut er nyhetene Eiktyrne Tyn og Vin Brandy Finish og Eiktyrne Toll og Holl Sauternes Finish. Begge er lagret i overkant av tre år på brukte sherryfat men der Eiktyrne Tyn og Vin er ettermodnet på brukte brandyfat er Eiktyrne Toll og Holl ettermodnet på brukte sauternesfat. Tyn og Vin oppleves noe mer balansert enn Toll og Holl, men begge er svært smakriske og fruktige og de er spennende eksemplarer av norsk whisky.

88

Navn: Myken Arctic Single Malt Pineau Finish

Produsent: Myken Destilleri , Nordland , Norge

Pris: 999,00 Varenummer: 10488602 Utenfor sortiment, Importør: Cask AS

Dufter av sitrus og fat med noe søtlig frukt. Rund og fruktig med fine krydrede toner. Lang og fruktig ettersmak. Nytes som avec. TW

87

Navn: Eiktyrne Tyn og Vin Brandy Finish

Produsent: Det Norske Brenneri , Øvrige , Norge

Pris: 629,40 Varenummer: 10488902 Utenfor sortiment, Importør: Det Norske Brenneri AS

Dufter av karamell og gul frukt med preg av fat og noe malt. Fruktig og smaksrik med tørket frukt og krydder. God fylde og lengde. Nytes som avec. TW

85

Navn: Eiktyrne Toll og Holl Refill Sauternes Finish

Produsent: Det Norske Brenneri , Øvrige , Norge

Pris: 629,70 Varenummer: 10488502 Utenfor sortiment, Importør: Det Norske Brenneri AS

Aromatisk og fruktig, nærmest vinøs duft med preg av fat. Fruktig og sødmefult anslag med preg av fat og karamell. Noe ubalansert alkohol og tørr avslutning med preg av karamell. Nytes som avec. TW

Andre øl- og brennevinsnyheter i november(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.