Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

- Hvis noen har en legendarisk suppeoppskrift: Meld fra

Tekst
Foto
Interiøret på den nyåpnede baren Bruun-Larsen beskrives som

Interiøret på den nyåpnede baren Bruun-Larsen beskrives som "mid century modernistisk motell", inspirert av barens byggeår, 1939, sier medeierne Erik Bruun, Anna Thoresen og Bjørn Inge Larsen.

Erik Bruun og Bjørn Inge Larsen etterlyser gode suppeoppskrifter til den nye baren Bruun Larsen som åpner på Torshov i Oslo.

På et usedvanlig bredt fortau på Torshov, et steinkast unna trikkesporet, åpner baren Bruun-Larsen på mandag. Stedet, inspirert av modernistiske moteller, er det siste i rekken av nye nabolagsbarer og-restauranter i Oslo: midt mellom Grisen og den noe eldre Trikkestallen, et par hundre meter fra folksomme Soria Moria.

Maaemo-gründer åpner nabolagsrestaurant på Bislett.

- Det finnes mange steder her etter hvert. Men den rene baren, den er det ingen som gjør, forteller medeier Bjørn Inge Larsen.
- Torshov trenger mer barkultur, sier Erik Bruun, også han medeier, og demonstrerer hvor folk som er glade i bar sitter: innerst i baren mot veggen, på den feige, men behagelige plassen med utsyn utover lokalet.
Det blir rom for andre også. 60 ute og 60 inne, muligens flere.
De to bergenserne har solide utelivs-CVer. Larsen, også kjent som DJ Gymbag, er daglig leder ved utestedene Tilt og Torggata bar, i tillegg til å være medeier i baren No19. Bruun har avfødt steder som Bien, Legal og Perla. Etter ti år som Torshov-beboer fikk Larsen endelig gjort noe i lokalmiljøet.
- Jeg har alltid tenkt at dette stedet har en genial beliggenhet. God plass og fantastisk uteservering, sier Larsen.
Sjansen kom da Mr. Pizza, en dypbrun utgave av Peppes Pizza, stengte i fjor etter 25 års servering av kraftpizzaer til nabolaget.

God vin og alkoholfrie drinker


Når Bruun-Larsen inntar lokalene, vil de by på cocktails, mikrobrygg på tapp og 9-fots biljardbord.
- Vi er ikke Enoteca liksom, men vi skal ha veldig god vin, sier Bruun.
I tillegg skal det satses på gode, alkoholfrie drinker.
- Jeg får alltid litt sjokk når folk spør om alkoholfritt. Men egentlig er det jo bare å lage en drink som vanlig, også ikke putte oppi sprit.
Interiøret beskrives som ”mid-century modernistisk motell”, delvis inspirert av byggets tilblivelsesår 1939.
- Når persiennene er lukket og viftene går, da blir det roadhouse her.

Utvalget i baren vil også være preget av det amerikanske kontinentet: Rye whiskey, bourbon, mezcal og snake juice, for å nevne noe. Fra sensommeren av vil det bli servert supper laget i samarbeid med folk fra kokkebransjen. Flere suppekollabarasjoner er på gang, forteller Bruun, men de er åpne for mer:
- Hvis noen har en legendarisk suppeoppskrift, er det bare å melde ifra. De trenger ikke å bo i Oslo en gang, vi kan fryse det ned.
Konseptet er perfekt, mener han.
- Har du drukket cocktails en hel kveld, er du gjerne fysen på noe salt og spicy, ikke sant? Så drar vi bare opp en suppe.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.