Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Talentfulle brødre i Burgund

Tekst
Alexander og Marc Bachelet fra Maranges i Burgund. Foto: Produsenten

Alexander og Marc Bachelet fra Maranges i Burgund. Foto: Produsenten

En imponerende serie fra Marc og Alexandre Bachelet er helt i toppen blant 56 nye hvite og røde viner fra Burgund.

De to brødrene grunnla eiendommen Bachelet-Monnot i 2005 med hjelp fra deres far Jean-François Bachelet som lager vin for Domaine Bernard Bachelet i Chassagne-Montrachet.

Bachelet-Monnot eier totalt 10 hektar med vinmark og har sitt hovedsete i Maranges, den sydligste appellasjonen i Côte de Beaune.

Appellasjonen Maranges så dagens lys så sent som i 1989 og fremstår i dag som et samlet begrep på de tre landsbyene Cheilly-lès-Maranges, Dezize-lès-Maranges og Sampigny-lès-Maranges.

Trekløveret ligger helt i grenseland da det egentlig hører til Saône-et-Loire og er derfor utenfor Côte d’Or, samtidig som de danner slutten på Côte de Beaune.

Tidligere var Maranges brukt som ”medisinviner” for å gi kropp og fylde til de lette Côte-de-Beaune-Village vinene. Senere har de vist at de kan godt stå på egne ben, og appellasjonen produserer attraktive rødviner som gir høy kvalitet for pengene.

Bachelet-Monnot lager i tillegg til sine viner fra Maranges - Santenay og Puligny Montrachet, inkludert 1er cru Referts og Folatières - og grand cru Bienvenues-Bâtard og Bâtard-Montrachet.

Vinene fra Bachelet-Monnot, og flere av de andre vinene i listen, blir lansert i Vinmonopolets bestillingsutvalg førstkommende fredag.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner