Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Godt nytt fra Chablis

Tekst
Foto: Ørjan Ellingsvåg

Foto: Ørjan Ellingsvåg

Nyt en fersk og mineralsk Chablis i skalldyrsesongen.

Årgangene 2013 og 2014 er to kjølige innhøstinger som har gitt viner med en kvalitet bedre enn forventet.

2013 hadde en tøff start med en kjølig vår som resulterte i en sen og ujevn blomstring som varte i flere uker. Det igjen resulterte i at volumet gikk ned med 30 prosent allerede i juni måned. August var varm og normal etterfulgt av en regnfull og våt september som ga mye råte og botrytis.

Vinbøndene som har sortert bort de dårlige druene har laget mindre vin enn normalt, men resultatet er derimot friske, lett florale og elegante viner som man kan nyte i ung alder. Det beste kan også ha godt av noen år i kjelleren. Årgangen kan i ung alder minne om den kjølige og fantastiske 2010, men holder neppe like godt.

2014 var en sårt tiltrengt årgang for vinbøndene i Chablis. En værmessig perfekt og klassisk årgang med en lang og varm vekstsesong. Ingen råte eller sykdommer på druene gjorde sorteringsbordene nærmest overflødige. Resultatene fra denne begynner å komme nå.

 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner