Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

dessert

Jordbær- og pistasjkake

– Dette er virkelig veldig enkelt å få til
Oppskrift på jordbær- og pistasjkake

Oppskrift på jordbær- og pistasjkake

-
+

Mandelbunn

  • 75.00 g mandler
  • 50.00 g melis
  • 60.00 g eggehvite (2 stk.)
  • 25.00 g sukker

Krem og pynt

  • 3.00 dl melk
  • 50.00 g sukker
  • 2.00 stk eggeplomme (40 g)
  • 2.00 ss maisenna (20 g)
  • 2.00 ss finhakkede pistasjnøtter ellers 2 ss pistasjpasta
  • jordbær

Mandelbunn

  • Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  • Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin. Pisk eggehvite og sukker stivt. Vend inn mandelblandingen med en slikkepott.
  • Ha blandingen i en smurt kakering med 18 cm diameter, eller mange små. Stek midt i ovnen i cirka 20 minutter.

Krem og pynt

  • Ha to dl melk og sukkeret i en kjele. Den bør ikke være mer en halvfull. Rør sammen og varm opp til kokepunktet. La trekke i noen minutter. 
  • Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp lett sammen. Visp inn eggeplommene i blandingen.
  • Sil den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. 
  • La blandingen koke opp og småkoke i ett minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en kraftig håndvisp slik at kremen ikke brenner seg.
  • Hell kremen over i en bolle og tilsett pistasjnøttene. Avkjøl.
  • Ha kremen på den kalde bunnen. Legg på jordbær. Strø over litt hakkede pistasjnøtter.

Tips:

– Hvis du ikke har pistasjnøtter, kan du koke opp kremen med litt appelsinskall i stedet. Eller lage en krem uten noe oppi.