Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

dessert

Sverres bløtkake

– Dette er virkelig veldig enkelt å få til
Oppskrift på bløtkake

Oppskrift på bløtkake

-
+

Sukkerbrødbunn

  • 4.00 stk egg (200 g)
  • 100.00 g sukker
  • 75.00 g hvetemel

Sjokoladekrem og pynt

  • 2.00 stk gelatinplater
  • 100.00 g hvit sjokolade
  • 3.00 dl kremfløte
  • jordbær
  • mango
  • pasjonsfrukt
  • spiselige blomster

Dynk

  • 0.50 dl vann
  • 1.00 ss sukker
  • saften av cirka 1/2 sitron

Sukkerbrødbunn

  • Forvarm stekeovnen til 180 ºC.
  • Pisk egg og sukker luftig i en kjøkkenmaskin.
  • Sikt melet og vend det inn i eggemassen med en slikkepott.
  • Dekk en bakeplate på 30 x 25 cm med smurt bakepapir. Stryk røren ut med cirka én cm tykkelse.
  • Stek bunnen midt i ovnen i 15 minutter, til den er gyllen. Prøv å løfte opp litt av bunnen fra papiret. Slipper den bakepapiret, er den ferdig. Avkjøl.

Sjokoladekrem og pynt

  • Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Finhakk sjokoladen, ha den i en bolle. 
  • Kok opp halvparten av fløten. 
  • Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme fløten. Hell blandingen over den hakkede sjokoladen. Rør godt sammen til en saus. Ha i resten av fløten og bland den godt inn. 
  • Sett i kjøleskapet til blandingen blir helt kald. Før servering tar du bollen ut og pisker blandingen til krem. Det er viktig å ikke piske for mye, da skiller den seg.

Dynk

  • Kok opp vann og sukker. Avkjøl og smak til med sitron.
  • Skjær bunnen i en passende form. Pensle dynk på bunnen. 
  • Ha den piskede sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt på bunnen.
  • Pynt med jordbær og mango. Skrap ut innholdet fra en pasjonsfrukt og legg over bærene. Dekorer med spiselige blomster.

Tips: 

– Kremen bør lages dagen før kaken skal monteres, ellers kan den sprekke når den piskes opp, eller stå i kjøleskapet i minst fire timer og piskes opp mens bollen står i en større bolle fylt med isbiter.