Slik lager du gresskariskrem uten ismaskin og fryser
Slik gjør du:
- Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha dem i en kjele.
- Ha fløte, melk og sukker i kjelen. Varm opp.
- Pisk sammen eggeplommene. Ha en øse med den varme fløte- og melkeblandingen i eggene og pisk det sammen slik at eggene ikke koagulerer når de helles i den varme fløte- og melkeblandingen. Hell i eggene og pisk det godt sammen. Avkjøl.
- Varm ovnen til 220 grader varmluft.
- Skrell og del gresskaret i grove biter. Ha gresskar på et stekebrett med bakepapir og bak gresskarbitene i 20 minutter eller til de er møre.
- Ha bakt gresskar og honning i en bolle og miks det sammen med en stavmikser.
- Bland inn gresskar i den avkjølte isblandingen.
- Ha isbiter og salt i en ziplock pose og 1 dl iskremrøre i en litt mindre ziplockpose.
- Ha posen med iskremrøre i posen med isbiter, lukk igjen og rist posen i omtrent 5 minutter.
Gresskarkjernetopping
- Gresskarkjerner blir skikkelig smakfulle når de ristes i en stekepanne, og det er ekstra godt med noe knasende på toppen av isen!
- Gresskarkjerner kommer som oftest fra et gresskar som heter kjernegresskar eller nakenfrø gresskar. Disse frøene kan spises rå fordi de ikke har et beskyttende skall.
Slik gjør du:
- Ha gresskarkjerner og sukker i en varm stekepanne.
- Stek det sammen til gresskarkjernene popper og sukkeret er smeltet.
- Ha det over på et bakepapir og avkjøl.
- Gjør dette sammen med en voksen.