Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Påskedessert

De beste påskeeggene klekker du selv
Påskedessert av Sverre Sætre

Påskedessert av Sverre Sætre

-
+

Pasjonsfruktgelé

  • 2.00 dl appelsinjuice
  • 100.00 g sukker
  • 1.00 ts maisenna utrørt i 1 ss kaldt vann
  • 2.00 stk pasjonsfrukter
  • 4.00 stk gelatinplater

Kokosfromasj

  • 5.00 stk plater gelatin
  • 3.00 dl kokosmelk
  • 4.00 stk eggeplommer
  • 120.00 g sukker
  • 3.00 dl kremfløte

Nok til 8–10 personer

  • Kok opp appelsinjuice og sukker. Tilsett utrørt maisenna og rør godt sammen med en visp. La sausen småkoke i 1/2 minutt. Del pasjonsfrukten i to, skrap ut innholdet og ha det i sausen. Bland det hele med stavmikser eller kjøkkenmaskin. Sausen må bare kjøres så lenge at pasjonsfruktkjøttet løsner fra steinene.
  • Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen, la den smelte i den varme fruktsaften og bland godt. Ha i halvkule-former i silikon og sett i fryseren til den blir hard.
  • Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter. Varm sukker og kokosmelk til kokepunktet.
  • Visp egge­plommene lett sammen. Hell den varme væsken i eggeblandingen mens du rører med en visp. Kryst vannet ut av gelatinplatene, og legg dem i den varme sausen. Rør godt.
  • Sett sausen til avkjøling i kjøleskapet eller i vannbad med kaldt vann. Rør jevnlig så gelatinen ikke klumper seg. Den skal begynne å bli tykk, men ikke ha klumper. Pisk fløten til krem og vend inn i sausen.
  • Hell litt fromasj på et bakebrett med plastfolie. Legg på en halvkule med fryst pasjonsfruktgelé så det ligner et speilegg. Sett desserten i fryseren til den stivner.
  • Ta ut og legg på en tallerken ca. 15 minutter før servering, slik at fromasjen tiner. Server gjerne med litt mandelbunn fra ostekake-oppskriften.