Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Sjokoladeegg

De beste påskeeggene klekker du selv
Sjokoladeegg av Sverre Sætre

Sjokoladeegg av Sverre Sætre

-
+

Sjokoladeegg

  • 300.00 g mørk sjokolade (300-500g)
  • fargepulver til sjokolade
  • Temperer sjokoladen. 
  • Velg en form, helst i plast, og tørk den godt med bomull, slik at den er helt ren og tørr. Ikke ta inni selve formen med fingrene. Formen skal være romtemperert.
  • Tøm temperert sjokolade i formen. For at egget skal bli hult, snur du formene opp ned slik at overflødig sjokolade renner ut og et skall blir igjen. Sett formene i kjøleskapet i ti minutter, deretter i romtemperatur i fire timer. Etterpå skal eggene løsne av seg selv.
  • Sett en tom kjele på en plate og varm den litt. Det skal fortsatt være mulig å ta på den. Plasser den opp ned på kjøkkenbenken.
  • Press åpningen på de halve eggene forsiktig mot kjelen, slik at kanten smelter litt. Fyll eggene med en overraskelse, og sett sammen to og to halve egg. Dekorer med konditorfarge-pulver.