Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Tarte tatin med kraftkrem

Blåmoden
Oppskrift på tarte tatin

Oppskrift på tarte tatin

-
+

Tarte tatin

  • 120.00 g sukker
  • 4.00 norske epler i båter uten skall. Gjerne et mellomfast eple.
  • 1.50 dl mørkt kraftig øl, som Farewell ale fra Haandbryggeriet el.l.
  • 2.00 pl. frossen butterdeig

Krem

  • 50/50 kraftkar og crème fraîche. Beregn ca. 80 g ferdig blanding per person.

Slik gjør du:

I en ren teflonpanne (håndtaket må tåle ovn) lages mørk karamell hvor ølet tilsettes for å stoppe karamelliseringen.

Deretter legges eplene i vifteform i karamellen, og butterdeigen kjevles ut slik at den dekker eplene og stikker ca. én centimeter utover eplene. (Deigen trekker seg litt sammen under steking.)

Sett hele pannen i ovnen på 170 grader i ca. 20–30 min og avkjøl noe før den vippes rundt og serveres med «kraftkrem» på toppen.

Blåmoden