Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Nedstrippet. Som kokk fokuserer Astrid Regine Nässlander på enkle smaker og gode råvarer. En brødskive med laks er det hun husker best fra året som gikk.

Nedstrippet. Som kokk fokuserer Astrid Regine Nässlander på enkle smaker og gode råvarer. En brødskive med laks er det hun husker best fra året som gikk.

Lot seg overraske av te og håper på mindre Grandiosa

Tekst

Vil du få varsel hver gang Eirik B. Traavik publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Manshausen-kokk Astrid Regine Nässlanders største smaksopplevelse i 2018 kombinerte asiatisk te og rotnorsk fisk.

– Det beste jeg har spist i 2018 må være noe så enkelt som hjemmebakt surdeigsbrød med smør og røkt laks, sier Astrid Regine Nässlander, kokk på Manhausen Island, Børge Ouslands prisbelønte boutiquehotell utenfor Steigen.

Nässlander, som i november ble kåret til Årets kokk 2018 under utdelingen av Matprisen på Vippa i Oslo, har en uttalt forkjærlighet for enkel mat og gode, lokale råvarer, helst uten «fiksfakserier». Årets største smaksopplevelse ble tilberedt og servert av kokkeelever på Matkollektivet Vikgården i Mosjøen. Restaurant var i september samlingspunkt for Nässlander og de andre deltagerne på Arktisk Mat, et årlig treff for kokker, politikere og næringsliv med interesse for det nordnorske matmiljøet.

– Å drikke til var det en nydelig grønn te fra Rare Tea Company, som smeltet fettet fra laksen og smøret mellom hver bit, sånn at hver eneste bit føltes som den første, sier Nässlander.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Årskavalkade

 • Beste nykommer (restaurant eller kokk)
  Her vil jeg være frekk og nevne en ny matguide som kommer ut. «360 Eat Guide» – en restaurantguide som bedømmer både gastronomi og bærekraft.
 • Årets tendens
  Jeg tror det må være skum. Det har vært en del søringer på Manshausen som spesifiserte at de var så glade for at jeg ikke hadde skum på alt.
 • Favorittrett på hjemmebane
  Solbær-posjert pære med saltkaramell og vanilje
 • Spådom for 2019
  For Norges egen skyld håper jeg på høyere bevissthet og mindre Grandiosa