Justisens nye drinker

Tekst
Mezcal negroni lages på Mescal, vermouth og Campari. Foto: Øyvind Haug

Mezcal negroni lages på Mescal, vermouth og Campari. Foto: Øyvind Haug

Justisen gjenåpner og serverer drinker fra tre ulike barer.

Nå gjenåpner Justisen etter to år med stengte dører. Oppussingen har pågått siden juni. Eierne har bladd i gamle dokumenter på Byarkivet for å finne frem til Justisens gamle sjel.

- Det har vært en kjempejobb, særlig siden bygningen er så gammel. Vi har malt veggene med linoljemaling og tatt vare på de skjeve gulvene. Vi vil at de gamle stamgjestene skal kjenne seg igjen, og samtidig tiltrekke oss nye gjester som liker den uformelle stemningen på Justisen, sier Jama Awaleh.

Justisen holder til i en bygård fra 1625, og åpnet dørene i 1928. I første etasje er pizzaen erstattet med retter som kveite med bacon og mandelcrust, linseragu og friterte kapers, servert med anis-sjy. Det er favoritten til partner Kim Søyland. Han forteller at mange også bare kommer for å spise sideretten mac'n'cheese med hummer.

- Siderettene er ganske store, så det går også an å bestille en forrett og en siderett og droppe hovedretten, sier han.

I bakgården har de åpnet for servering året rundt med hundre sitteplasser under tak. Varmelamper og rullende tak skal gjøre det mulig for gjestene å holde varmen midt på vinteren. Om sommeren blir det også matservering i de grønnkledde omgivelsene i bakgården. De har kledd hele bygården i eføy, revet de gamle toalettene og bygget dobbelt så mange nye. Men det er barene i andre etasje som virkelig har fått et nytt preg. Her er det ikke bare en, men tre serveringssteder.

- Vi vil at folk skal kunne velge litt, både i stil, musikk og type drikke, sier Awaleh.

 

Justisen er nyåpnet etter flere måneders oppussing. Foto: Øyvind Haug

Justisen er nyåpnet etter flere måneders oppussing. Foto: Øyvind Haug

Mangfoldig sted

Den gamle baren er pusset opp i moderne stil, men den gamle benken er beholdt. Fra høyttalerne kjøres klassisk rock, i baren kan en kjøpe enkle, klassiske signaturdrinker bygget på brun sprit.

I den neste baren, som ligger i de gamle leilighetslokalene med vinduer mot Møllergata, er stilen lagt til 1920, med blomstrete tapeter på veggene og plysjtrukkede stoler og sittegrupper. Her er drinkkartet tilpasset den gamle tid, men drinkene har fått en lokal twist, til ære for de mange stamgjestene.

I det siste rommet, kjøkkenet, serveres det man vanligvis kan tenke seg å få på hjemmefest eller nachspiel. Her serveres drinkene i drikkeglass i ulike størrelser, for å understreke det hjemmekoselige konseptet. Kim Søyland forteller at det ofte er her gjestene ender opp med å henge, slik man ofte gjør på fest hjemme hos noen. I siderommet kan gjestene spille Playstation eller lytte til LP-plater.

- Dette er allerede blitt en populær krok. Mange guttegjenger sitter her og spiller FIFA, det er god stemning, sier Søyland.

Cucumber dream på blant annet Xante-likør, agurk og mint. Foto: Øyvind Haug

Cucumber dream på blant annet Xante-likør, agurk og mint. Foto: Øyvind Haug

Cucumber dream (grønn coctail)
Xante, peach schnapps, agurk, mint, sukker and lime
 

Northern lights (servert på metallbeholder)
Sloe gin/blueberry gin, dry vermouth, elderflower liqueur

 

Bildet øverst i saken:

Mezcal negroni (servert på trefat)
Mescal, sweet vermouth, dry vermouth, Campari

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner