Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Stordalen: – Enorm oppgave å endre verdens matsystem

Tekst
Gunhild Stordalen åpnet Eat-konferansen i Stockholm mandag. Foto: Vidar Ruud/

Gunhild Stordalen åpnet Eat-konferansen i Stockholm mandag. Foto: Vidar Ruud/

Gunhild Stordalen åpnet EAT-konferansen i Stockholm mandag.

– Vi trenger strukturer som lar folk gjøre en innsats, slik at verdens 7 milliarder mennesker alle kan gjøre små positive endringer hver gang de setter seg ned for å spise, sa Stordalen i sin åpningstale.

I talen fortalt hun også om sin egen alvorlige sykdom, som hun ble behandlet for i Nederland i vinter.

– For de av dere som lurer, jeg valgte ikke denne frisyren selv. La oss bare si at jeg byttet hestehalen mot en ny beinmarg.

Kronprinsparet

Det norske kronprinsparet og Sveriges kronprinsesse Victoria ble tatt imot av Stordalen litt tidligere, da de ankom konferansen i duskregn.

Det var tydelig et hjertelig gjensyn da Stordalen ønsket de prominente deltakerne velkommen på Hotel Sign i den svenske hovedstaden, der EAT Stockholm Food Forum arrangeres for andre år på rad.

Statsminister Erna Solberg (H) kom rett før de kongelige, hun hastet inn etter et kort smil til pressen.

Globalt kosthold

Det er et imponerende knippe av kongelige, politikere, næringslivstopper og ikke minst forskere på alle områder innen bærekraftig utvikling som vil bidra i år.

Hensikten er å skape et veikart mot et globalt kosthold i 2050 som er bærekraftig for hele jordas befolkning og ikke minst for naturen.

Både statsminister Solberg og kronprinsesse Mette-Marit skal holde innlegg under konferansens åpningssesjon, der talerne skal legge fram sitt syn på tingenes tilstand globalt i 2015. Deretter går det slag i slag i to døgn. Nærmere 500 deltakere og 40 pressefolk vil presentere sine ideer, delta i debatter og diskutere mulige konkrete tiltak. (©NTB)

 

Les også:

Får stryk for husmaling

Asia i dag: Vil få kontroll på kinesisk gjeldsberg

- Tenk inntektssikring. Nå må drømmene dine komme i annen rekke(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.